Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

České profesionálne súťaže budú pokračovať za prísnych opatrení

Hráči Sparty Praha oslavujú víťazstvo nad Hapoelom Be'er Ševa. Foto: TASR/AP

V Česku pozastavili športové súťaže 12. októbra v snahe obmedziť šírenie koronavírusu.

Praha 3. novembra (TASR) - Český profesionálny šport dostane od stredy 4. novembra zelenú. Tamojšia vláda schválila reštart súťaží, no výnimka platí iba do 20. novembra, kým sa neskončí núdzový stav. Okrem toho opäť povolila užívanie vnútorných priestorov, pokračovať tak môžu aj halové športy a športovci môžu opäť trénovať v interiéri. Informoval o tom v utorok predseda Národnej športovej asociácie Milan Hnilička, ktorý však pripomenul, že v prípade zhoršenia situácie sa môže šport opäť zastaviť.

Podmienkou reštartu sú prísne hygienické pravidlá. "Súčasťou opatrení bude testovanie pred každým zápasom, dodržiavanie rozstupov a limitovanie počtu účastníkov. Na podujatiach sa zúčastnia iba nevyhnutní ľudia, teda organizátori, hráči, realizačný tím a médiá," citoval Hniličku portál iDnes.cz.

Podľa jeho slov sa ešte spresnia konkrétne pravidlá pre jednotlivé súťaže, nie vo všetkých športoch je totiž možné testovať pred každým súťažným stretnutím. "Máme inú situáciu ako napríklad futbal, ktorý sa hrá raz za týždeň. Prispôsobíme sa však nariadeniam. Budeme sa snažiť dohodnúť na nejakom vzorci testovania, napríklad dvakrát týždenne. Verím, že sa dohodneme," uviedol šéf Českého hokeja Tomáš Král.

V Česku pozastavili športové súťaže 12. októbra v snahe obmedziť šírenie koronavírusu. Na základe výnimiek však umožnili konanie medzinárodných podujatí, napríklad zápasy futbalovej Európskej ligy, či galavečer miešaných bojových umení (MMA) Oktagon v Brne.