Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Podbrezová remízovala s Bystricou, ako aj Košice s Dunajskou Stredou

Hráči tímov ŽP Šport Podbrezová a FK Dukla Banská Bystrica, archívne foto Foto: TASR/Branislav Račko

Dnešné zápasy Fortuna ligy sa vyznačovali dvoma remízami, výhrou Slovana Bratislava a Vion-u Zlaté Moravce.

Podbrezová 18. apríla (TASR) - V úvodnom sobotňajšom zápase 26. kola Fortuna ligy 2014/2015 sa v derby ŽP Šport Podbrezová - Dukla Banská Bystrica zrodila remíza 1:1. Aj po nej zostávajú "vojaci" poslední, na konte majú 19 bodov.

Derby sa hralo pred kulisou takmer 3000 divákov a v prvom polčase bolo k videniu pomenej futbalovej krásy. Ako prvý to strelecky skúsil domáci Vaščák, no bez efektu. V 25. minúte napriahol z diaľky Hovančík a jeho projektil tesne minul pravú žrď Borošovej brány. Veľkú šancu spálili hostia v 39. minúte, keď bol Polievka sám pred Penksom, ale domáci brankár zachránil spoluhráčov.

Aj v druhom polčase mali prvý vážnejší pokus hostia, Vajda po rohu ale hlavičkoval len do rúk Penksu. Odpoveď železiarov nechala čakať na seba len 4 minúty, po rohu Minčíč hlavičkoval iba do pravej žrde. Domáci ale zvýšenú aktivitu korunovali vo vedúci gól v 72. minúte. Hovančik peknou prihrávkou vyzval útočníka Škutku, ktorý utešenou strelou spoza šestnástky k ľavej tyčke otvoril skóre, Boroš sa síce za loptou naťahoval, ale na jej padajúcu dráhu nemal nárok.

Desať minút pred koncom sa vyrovnať pokúsil Polievka, ale mieril len na stred domácej brány. V 89. minúte Podio fauloval v pokutovom území Kapora a rozhodca Jaška ukázal na biely bod, z penalty sa Vajda nepomýlil a stanovil konečnú deľbu bodov.

Branislav Benko, tréner Podbrezovej: "Hráčom nemôžem nič vyčítať, vydali zo seba všetky sily. Boli sme počas celého zápasu jednoznačne lepší, vytvorili sme si aj dostatok gólových šancí. Škoda len, že sme nezvíťazili, záver už nebudem komentovať."

Štefan Rusnák, tréner B. Bystrice: "Pre nás je každý zápas nesmierne ťažký, hráči ho dohrali dokopaní a poriadne unavení. Chceli sme byť aktívnejší, lepší, vedeli sme, že domácim vychádzajú štandardky, ktoré sme zvládli, až na jednu. Ak by Polievka v prvom polčase premenil šancu, ktorú brankár skvele vyriešil, inak by sa nám hralo. Remíza nás teší, aj preto, že domáci viaceré príležitosti nedotiahli."


ŽP Šport Podbrezová - Dukla Banská Bystrica 1:1 (0:0)
Góly: 72. Škutka - 90. Vajda (z 11 m). Rozhodoval: Jaška, ŽK: Nworah, Podio - Vajda, Faško, 2915 divákov.

zostavy a striedania:
ŽP Šport Podbrezová: Penksa – Migaľa (69. Andrič), Kupčík, Minčič, Greško - Vaščák, Jur. Pančík, Hovančík (81. Kochan), Podio – Škutka, Nworah (60. Havrilko)

Dukla Banská Bystrica: Boroš – Kupec, Snitka (79. De Vito), Had, Vajda - Willwéber (69. Savič) - Gálik, Kapor, Polievka - Šovčík (79. Balko), Faško


O ďalšiu remízu sa postarali Košice a Dunajská Streda

Dunajská Streda 18. apríla (TASR) - Prvú štvrťhodinku sa mužstvá spoznávali, hralo sa prevažne medzi šestnástkami. V 16. minúte videli diváci prvú veľkú príležitosť, ktorú mali domáci. Michalíkova lopta sa dostala cez obranu hostí až k Szarkovi, ten z 15-tich metrov preloboval nielen Tofiloského, ale aj bránu. V 20. minúte prišiel prvý gól zápasu, Diaby prihral Haskičovi, ktorý z pravej strany vystrelil k vzdialenejšej žrdi – 0:1. V 25. minúte nevyšla domácim ofsajdová pasca, Pačinda s Diabym mohli postupovať na bránu, ale strelu Pačindu Polaček chytil. O dve minúty neskôr Pačinda našiel výbornou loptou Diabyho, z ľavej strany postupoval na bránu, ale Kwin stihol zasiahnuť. V 28. minúte mala Dunajská Streda výhodu priameho kopu z nebezpečného uhla, strelu Szabóa však Tofilosky stihol vyraziť. V 35. minúte po Turňovej centrovanej lopte strelil Szarka vedľa. O tri minúty neskôr po lopte Szarku sám pred bránou do šance Brašeň, ale Tofiloski mu vybehnutím šancu zmaril. DAC sa snažil vyrovnať, šance prichádzali ako na páse. V 41. minúte opäť Turňovu centrovanú loptu hlavičkoval vedľa hosťujúci Tóth.

Útočný nápor DAC z prvého polčasu pokračoval ďalej, odmenou bol vyrovnávajúci gól. V 52. minúte sa od Szarku dostal k lopte Horváth, ktorý neváhal – 1:1. Po góle boli stále aktívni domáci. V 58. minúte Sarr vysunul Turňu, ktorý trafil ľavú žrď, následnou dorážkou neskóroval ani Szarka, ani Černák. O dve minúty neskôr po Černákovej prihrávke vystrelil Horváth, ale Tofilovski svojich podržal. V 70. minúte zahrávala Dunajská Streda opäť priamy kop, exekútor Szabó len o centimetre minul bránu hostí. V poslednej desaťminútovke hra trošku upadla, naďalej však boli pri lopte domáci. DAC sa snažil hlavne nakopávanými centrami, gólového adresáta však pred bránou už nenašiel.

Tomislav Marič, tréner DAC: "Myslím si, že prvých dvadsať minút bolo v poriadku, potom sme nechali priestor pre Košičanov. Po inkasovanom góle sme vypadli z rytmu. Mali sme šťastie, že hostia nedali druhý gól. V druhom polčase sme hrali tak, ako sme mali od začiatku. Remíza je zaslúžená. Potrebujeme sa rýchlo zregenerovať a koncentrovať na semifinále Slovnaft Cup. Košičanom a trénerovi želám veľa šťastia do budúcnosti."

Marek Fabuľa, tréner Košíc: "Napriek všetkým problémom so zostavou som rád, že sa nám podarilo poskladať dobrú ofenzívu, ktorá obstála. Prvý polčas bol z našej strany fantastický, dali sme aj gól. V druhom nás domáci zaskočili. V konečnom dôsledku som veľmi spokojný s bodom. Musím svojich chlapcov pochváliť za výkon."


FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Košice 1:1 (0:1)
Góly: 52. V. Horváth - 20. Haskič. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Pape Sarr, Ljubičič – Diaby, Viazanko, Tofiloski, 2569 divákov.

zostavy a striedania:
FC DAC: Polaček – Turňa, Kwin, Michalík, Szabó – Ljubičič, Horváth – Brašeň, Pape Sarr, Ujlaky (46. Černák) – Szarka (80. Jurčo)

MFK Košice:
Tofiloski – Tóth, Huk, Žebík, Viazanko – Haskič (90. Horodník), Dimun, Pačinda, Šinglár, Pavúk (86. Gáll) - Diaby


Bratislava zdolala Ružoberok 1:0

Bratislava 18. apríla (TASR) - Dva rohové kopy a gólová šanca Masaryka, tak vyznela úvodná päťminútovka pre hostí. Ale v 9. minúte získal rohový kop aj Slovan, na loptu v podaní Milinkoviča najvyššie vyskočil Saláta a hlavou dostal Slovan do vedenia. V 23. minúte Štefánikovú strelu zblízka vyrazil brankár. V nadstavenom čase prvého polčasu ešte striedajúci Soumah vyskúšal hlavou pozornosť hosťujúceho brankára.

Po zmene strán mal Soumah ďalšiu gólovú šancu, ale lopta tesne minula ľavú časť bránky. V 70. minúte po faule na Soumaha lopta z priameho kopu Milinkoviča opečiatkovala iba brvno bránky hostí. O sedem minút neskôr Zreľákovu strelu z rýchleho protiútoku vyrazil Nikolič. Slovan víťazstvom prerušil ružomberskú sedem zápasovú šnúru bez prehry.

Ján Švehlík, tréner Slovana: "Túžili sme po troch bodoch, podarilo sa. Ale spočiatku sme boli dosť nervózni. Na ihrisku bolo menej hernej kvality. Po góle sa to zlepšilo, mali sme dve-tri dobré gólové príležitosti, ale nepremenili sme ich. Ružomberok hrozil protiútokmi, mohlo dôjsť k vyrovnaniu."

Ivan Galád, tréner Ružomberka: "Slovan vyhral zaslúžene, chceli sme bodovať, ale nepodarilo sa. Neplačeme preto. Ešte desať minút pred záverom som veril, že vyrovnáme. Hrali sme na päť útočníkov. Nedostali sme však viac ako jeden gól, aj to sa počíta."


ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 1:0 (1:0)
Gól: 9. Saláta. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Čikoš - Rosa, Maslo, 1119 divákov.

zostavy a stiedania:
Slovan: Krnáč – Kotula, Gorosito, Saláta, Čikoš – Milinkovič, Simović, Štefánik (89. Lásik), Mészáros (70. Oršula) - Peltier (40. Soumah), Zreľák

Ružomberok: Milorad Nikolič – Boszorád, J. Maslo, Práznovský, Rosa (87. Lovás) – Nagy – Lupták (73. Turčák), Janič (62. Ondrek), Gerát, Almaský - Masaryk


Vion sa raduje so svojho jednogólového víťazstva

Zlaté Moravce 18. apríla (TASR) - V nepríjemnom chladnom a veternom počasí sa od úvodu hralo vo vysokom tempe. Už v 4. minúte sa v dobrej šanci ocitol domáci Juhar, ktorého prudkú strelu Šulla vyrazil na rohový kop. O minútu Mikinič vysunul Pintéra, ale jeho strela z hranice šestnástky tesne minula senickú bránu. Málo vídanú situáciu priniesla 9. minúte, keď Kalabiškov center usmernil klasickým "angličanom" do vlastnej siete Chren.

Vyrovnanie priniesla 18. minúta, keď po ruke Pittnera v šestnástke Juhár nariadený pokutový kop bezpečne premenil. Do vedenia išli domáci v 26. minúte, keď Orávik prenikol po ľavej strane až k bránkovej čiare, spätnou prihrávkou našiel Juhara, ktorý svojim druhým gólom v zápas upravil na 2:1. V 44. min po páde Majtána v šestnástke sa na prekvapenie všetkých kopal pokutový kop aj na druhej strane. Loptu si na biely bod postavil Hlohovský, ale Kováč jeho strelu k ľavej žrdi zneškodnil.

Po zmene strán to boli Záhoráci, ktorí diktovali tempo hry. V 56. minúte sa v dobrej šanci ocitol Hlohovský, ktorého strela z asi 12 m tesne minula ľavú žrď Kováčovej brány. Po hodine hry rozohral štandardnú situáciu Tipurič, Karaš však z hranice malého vápna nenamieril presne. V 70. minúte po štandardnej situácii Mazana sa šikovne uvoľnil Mikinič, ale jeho strele zvnútra pokutového územia chýbali centimetre. S pribúdajúcim časom tlak hostí narastal, ale strelecké príležitosti sa pardoxne rodili na opačnej strane.

V 79. min Charizopulos "nabil" Juharovi, ktorého delovka skončila na spojnici Šullovej brány. Už o minútu sa rútil po rýchlej kontre sám na Šullu Orávik, ale jeho strelu gólman hostí vytesnil na rohový kop. Vyrovnanie priniesla 84. minúta, keď Kóňov priamy kop Kováč vyrazil, ale od Charizopulosa sa lopta nešťastne odrazila do siete. V 89. min prišla rýchla kontra domácich, Orávik vysunul Mikiniča, ktorého prudký center "upratal" za Šullov chrbát Juhar, ktorý tak skompletizoval hetrik. Napriek piatim gólom, ktoré strelili hráči ViOn-u sa napokon zrodilo ich jednogólové víťazstvo 3:2.

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: "Do stretnutia sme išli s jasným cieľom potvrdiť body získané v Košiciach. V prvom polčase sa hral rýchly futbal hore-dolu. Po zmene strán sme sa zatiahli a čakali sme na svoje šance. Po vyrovnaní hostí sme v závere predsa len podnikli brejk, z ktorého sa zrodilo naše víťazstvo. My hráme o záchranu, potrebujeme body a konečný výsledok je pre nás rozhodujúci. Verím, že postupom času sa to zlepší aj herne."

Jozef Kostelník, tréner Senice: "Po hernej stránke sme dnes paradoxne odohrali nás najlepší zápas. V druhom polčase sme jasne dominovali, podarilo sa nám vyrovnať, ale v závere sme napokon inkasovali tretí gól. Súper dal o gól viac a ja mu gratulujem k víťazstvu."


FC ViOn Zlaté Moravce - FK Senica 3:2 (2:1)
Góly: 19., 26., 89. Juhar (prvý z 11 m) - 9. Chren (vlastný), 84. Charizopulos (vlastný). Rozhodoval: Horváth, ŽK: Tipurič, Pavlenda - Pittner, Hušek, Pavlík, Kalabiška. 1048 divákov.

Zostavy a striedania:
FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč - Pavlenda, Tipurič, Pintér (90. Vrablec), Chren - Orávik, Szöke, Sabo (57. Charizopulos), Mikinič - Karaš (66. Mazan) - Juhar

FK Senica: Šulla - Pittner (75. Kosorín), Pavlík, Pilár, Privrel (75. Dolný) - Kóňa, Hušek - Opiela, Hlohovský, Kalabiška - Majtán