Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Slováci získali na Svetových hrách Špeciálnych olympiád už 12 medailí

Na archívnej snímke Gizela Billíková. Foto: TASR/Špeciálne olympiády Slovensko

Gizela Billíková získala dve striebra (lopta, stuha) a tri bronzové kovy (viacboj, kužele, švihadlo).

Berlín 21. júna (TASR) - Slovenskí športovci s intelektuálnym znevýhodnením získali na 16. Svetových hrách Špeciálnych olympiád v Berlíne už 12 medailí. Dve zlaté a jednu striebornú vybojovala Ela Nemčeková v modernej gymnastike.

"Po troch dňoch sa tešíme už z dvanástich medailí, darilo sa nám najmä v modernej gymnastike, v atletike a v plávaní. Prvé zápasy majú za sebou aj unifikované tímy futbalistiek, volejbalistov a stolných tenistov, kde spolu súťažia športovci s a bez intelektuálneho znevýhodnenia, tam to bude ešte veľmi napínavé,“ uviedla prostredníctvom tlačovej správy Martina Gogolová, športová riaditeľka Špeciálnych olympiád Slovensko a vedúca výpravy.

Moderná gymnastka Nemčeková vyhrala cvičenia so stuhou a obručou, strieborná bola so švihadlom. Jej tímová kolegyňa Gizela Billíková získala dve striebra (lopta, stuha) a tri bronzové kovy (viacboj, kužele, švihadlo). Ela Grebečiová pridala bronz (švihadlo). V atletike získal striebro Ladislav Ferko v skoku do diaľky a plavec Michal Hajducsek kov rovnakého lesku v disciplíne 400 m v.sp.