Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

SOV je pripravený začať proces vytvorenia strešnej organizácie športu

Na snímke prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) Anton Siekel. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Delegáti VZ verejným jednomyselným hlasovaním potvrdili do funkcie prezidenta KŠZ na ďalšie 4 roky Mariana Kukumberga.

Bratislava 26. apríla (TASR) – V kongresovej sále Domu športov v Bratislave sa uskutočnilo XV. valné zhromaždenie (VZ) Konfederácie športových zväzov (KŠZ) SR. Po prvý raz od roku 1990, kedy vznikla Asociácia športových zväzov, sa na rokovaní zúčastnila delegácia Slovenského olympijského výboru (SOV) na čele s prezidentom Antonom Siekelom.

Ten vo svojom príhovore pripomenul aktuálnu myšlienku zamýšľaného projektu zastrešenia slovenského športu pod jednu organizáciu a vyhlásil: "SOV je pripravený začať rozhovory a prípravu procesu vytvorenia strešnej organizácie slovenského športu. Tento návrh bude predložený na schválenie najbližšiemu rokovaniu VZ SOV. Dvere do novej organizácie sú otvorené pre všetkých." K tomuto zámeru sa vo svojom uznesení jednomyseľne prihlásili aj delegáti VZ KŠZ.

V roku 2016 KŠZ pracovala s rozpočtom 168 493 eur pri úspore s plusovým zostatkom 87 703 eur. Na rok 2017 počíta rozpočet s výdavkami 100 990 eur. KŠZ združuje 42 športových zväzov. "Pritom sme jedna z mála športových organizácií, ktorá nedostáva finančný príspevok zo štátneho rozpočtu," pripomenul generálny sekretár KŠZ Zdenko Kríž.

Delegáti VZ verejným jednomyselným hlasovaním potvrdili do funkcie prezidenta KŠZ na ďalšie 4 roky Mariana Kukumberga. Do 7-členného výkonného výboru bolo navrhnutých deväť kandidátov. Zvolení boli: Jozef Jurášek (triatlon), Ján Mižúr (orientačné športy), Leopold Roman (karate), Ľubor Halanda (volejbal), Michal Čapla (fitnes, kulturistika, silový trojboj), Viliam Sabol (kick box), Milan Ladiver (hokejbal).