Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Sagan s Hamšíkom prepísali históriu, Rybáriková ohúrila vo Wimbledone

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Aj v druhej polovicu roka 2017 vírili hladinu v športovom svete Slováci. Určite najviac sa to podarilo Saganovi, no aj Rybáriková s Hamšíkom dali o sebe vedieť výrazným spôsobom.

Bratislava 31. decembra (Teraz.sk/TASR) - Meno Petra Sagana sa v druhej polovici roka 2017 skloňovalo zo Slovákov v športovom svete určite najčastejšie. Tenisových fanúšikov pre zmenu ohúrila Magdaléna Rybáriková, futbalových priaznivcov Marek Hamšík a dobré meno Slovensku už tradične robili naši vodnoslalomári.

Teraz.sk vám prináša výberová chronológiu športových udalostí druhej polovice roku 2017 z pohľadu úspechov slovenských reprezentácií, klubov i jednotlivcov.

JÚL


1. júla - Futbalista Milan Škriniar sa dostal do elitnej jedenástky šampionátu hráčov do 21 rokov v Poľsku.

1. júla - Slovensko obsadilo piate miesto na majstrovstvách sveta v inline hokeji v Bratislave.

2. júla - Michal Martikán triumfoval v C1 vo finále 3. kola Svetového pohára slalomárov na divokej vode v nemeckom Markkleebergu. Bol to jeho jubilejný 20 triumf v SP. Kajakárka Jana Dukátová obsadila 5. miesto, deblisti Ladislav a Peter Škantárovci skončili na 7. mieste.

Na snímke slovenský reprezentant Michal Martikán.
Foto: TASR/Oliver Ondráš


3. júla - Cyklista Peter Sagan zvíťazil v 3. etape pretekov Tour de France. Jazdec stajne Bora-Hansgrohe sa presadil v záverečnom stúpaní do cieľa 212,5 km dlhej trate z Verviers do Longwy. Bol to už jeho ôsmy etapový triumf na TdF. (Tohtoročná edícia však pre neho nemala dobrý koniec. O šancu na zisk rekordného šiesteho zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže prišiel už nasledujúci deň, keď ho z pretekov vylúčili. Podľa rozhodcov spôsobil v hektickom závere pád Marka Cavendisha)

9. júla - Jessica Triebeľová obhájila titul majsterky Európy na juniorskom kontinentálnom šampionáte v boxe. V Sofii si vo finále kategórie do 57 kg poradila s Fínkou Vilmou Viitanenovou.

9. júla - Reprezentant vo vodnom lyžovaní Alexander Vaško ml. triumfoval vo všetkých troch disciplínach v 2. kole Svetového pohára. V Košiciach nenašiel premožiteľa v slalome, v akrobatickej jazde a ani v skokoch.

11. júla - Magdaléna Rybáriková sa ako prvá slovenská tenistka v histórii prebojovala do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Vo štvrťfinále si na tráve All England Clubu poradila s Američankou CoCo Vandewegheovou 6:3, 6:3.

Slovenská tenistka Rybáriková si v dvojhre s CoCo Vandewegheovou ako prvá Slovenska vybojovala postup do semifinále Wimbledonu,11. júla 2017.
Foto: TASR/AP


15. júla - Šprintér Ján Volko získal suverénnym spôsobom zlatú medailu na 200 m na ME atlétov do 23 rokov. Finále zvládol v novom slovenskom rekorde, rekorde šampionátu a s limitom na seniorské MS v Londýne za 20,33 s. O deň skôr si v poľskej Bydgoszczi vybojoval aj striebornú medailu vo finále behu na 100 m.

15. júla - Štvorkajak v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka získal na ME v bulharskom Plovdive striebornú medailu na 500 m trati. Na druhý deň pridal bronz na 1000 m trati.

16. júla - Trojskokan Tomáš Veszelka obsadil na ME atlétov do 23 rokov 4. miesto, keď utvoril vo finále v poľskej Bydgoszczi výkonom 16,63 nový slovenský rekord tejto vekovej kategórie.

22. júla - Bežkyňa na 800 m Gabriela Gajanová vybojovala na MEJ v talianskom Grossete bronzovú medailu časom 2:07,15.

Gabriela Gajanová s bronzovou medailou.
Foto: FB: Slovenský atletický zväz


23. júla - Slovenskí slalomári na divokej vode si na MSJ-23 v Čunove vybojovali sedem vzácnych kovov (3-3-1) a v historickej medailovej štatistike prelomil päťdesiatku so zbierkou 53 (21-18-14). O zlato sa postarali deblisti Matúš Gewissler - Juraj Skákal, kajakár Jakub Grigar a Marko Mirgorodský, striebro pridali Soňa Stanovská v singloch, juniorská kajakárka Eliška Mintálová a hliadka singlistiek Monika Škáchová, Simona Glejteková, Stanovská. Bronz získala hladka kajakárok Mintálová, Stanovská, Silvia Brosová.

23. júla - Paralympionik Adrián Matušík vybojoval na MS v atletike zdravotne znevýhodnených športovcov v Londýne striebornú medailu vo vrhu guľou v kategórii F44.

23. júla - Reprezentant v športovej streľbe Hubert Andrzej Olejnik sa stal vicemajstrom Európy v dvojitom trape. Na kontinentálnom šampionáte v Baku prehral v dodatočnom rozstrele s Rusom Vitalijom Fokejevom 6:7, keď obaja vo finále trafili 70 terčov.

26. júla - Slovenské trapistky Zuzana Rehák-Štefečeková, Jana Špotáková a Nina Slamková získali na majstrovstvách Európy v športovej streľbe v azerbajdžanskom Baku bronzové medaily. Rehák-Štefečeková obsadila medzi jednotlivkyňami piate miesto.

27. júla - Adrián Babič získal na 25. Letnej deaflympiáde v tureckom Samsune tri medaily. K bronzu (preteky s hromadným štartom) a striebru (časovka) z cestnej cyklistiky pridal zlato z pretekov v horskej cyklistike. Ivana Krištofičová obhájila zlatú medailu vo vrhu guľou. Darilo sa aj stolným tenistom, Thomas Keinath sa postaral o striebro medzi jednotlivcami, bronz pridal spolu s Evou Jurkovou v mixe štvorhry.

28. júla - Jana Špotáková a Marián Kovačócy obsadili na ME v športovej streľbe v Baku v disciplíne mix trap štvrté miesto. Druhá slovenská dvojica Zuzana Rehák-Štefečeková - Michal Slamka skončila na siedmom mieste.

29. júla - Slovenská výprava získala na XIV. letnom Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v maďarskom Györi jednu zlatú, štyri strieborné a päť bronzových medailí v súťažiach v rýchlostnej kanoistike, džude a atletike.

30. júla - Reprezentant v rýchlostnej kanoistike Csaba Zalka získal na MS juniorov a U23 v rumunskom meste Pitešti bronzovú medailu v A-finále K1 na 200 m.

30. júla - Plavec Richard Nagy skončil na MS v Budapešti na ôsmej priečke v disciplíne 400 metrov polohové preteky.

Na snímke slovenský reprezentant Richard Nagy.
Foto: TASR/Branislav Račko


30. júla - Slovenskí športovci sa zo Svetových hier v poľskom Vroclave vrátili s tromi medailami. Postarali sa o ne kickboxerky Monika Chochlíková (striebro do 52 kg) s Veronikou Cmárovou (bronz do 65 kg) a karatistka Ingrida Suchánková (bronz v kumite do 61 kg).

AUGUST


4. augusta - Peter Sagan získal biely dres pre víťaza bodovacej súťaže na pretekoch Okolo Poľska, kde zaknihoval aj jednu etapové víťazstvo, jedno druhé a dve tretie miesta a štyri dni držal dres pre celkového lídra.

5. augusta - Alena Procházková sa stala vo švédskej Solleftei vicemajsterkou sveta v behu na kolieskových lyžiach klasickou technikou na 16 km a v šprinte voľnou technikou.

13. augusta - Peter Sagan získal zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže na pretekoch BinckBank Tour, kde zaknihoval aj dva etapové triumfy a jedno druhé miesto.

13. augusta - Alena Procházková získala na podujatí SP v behu na kolieskových lyžiach v lotyšskej Madone tri víťazstvá. Nenašla premožiteľku v disciplínach šprint voľnou technikou, 5 km klasickým spôsobom ani stíhačka 10 km voľnou technikou.

17. augusta - Diaľková plavkyňa Zuzana Jusková sa stala prvou Slovenkou, ktorá zdolala Lamanšský prieliv spájajúci Francúzsko s Anglickom. Vzdialenosť dlhú 36 kilometrov zvládla za 11 hodín a 16 minút.

19. augusta - Reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová získali striebro na šampionáte krajín strednej Európy (MEVZA) v slovinskom Portoroži.

Slovenské plážové volejbalistky Natália Dubovcová (vľavo) a Andrea Štrbová.
Foto: Teraz.sk/SVF


20. augusta - Slovenská výprava slalomárov na divokej vode získala na MEJ-23 v nemeckom Hohenlimburgu dokopy päť cenných kovov (2-2-1). Zlato si vybojovali Marko Mirgorodský v C1 do 23 rokov a hliadka junioriek 3xC1, striebro pridali deblisti do 23 rokov Matúš Gewissler - Juraj Skákala a juniorský kajakár Adam Gonšenica a bronz singlistiek do 23 rokov.

25. augusta - Reprezentant v zápasení voľným štýlom Boris Makojev vybojoval na MS v Paríži striebornú medailu v hmotnostnej kategórii do 86 kilogramov.

25. augusta - Tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do finále dvojhry na turnaji WTA v New Haven. V semifinále si poradila s Belgičankou Elise Mertensovou 6:1, 6:3.

26. augusta - Ján Volko získal na Svetovej letnej univerziáde na Taiwane bronzovú medailu v behu 200 m, na 100m bol piaty. Alexandra Bezeková skončila na 200 m štvrtá.

26. augusta - Dvojkajak v zložení Peter Gelle, Adam Botek získal na MS v Račiciach striebro v K2 na 1000 m. Na polovičnej trati boli Erik Vlček s Tiborom Linkom štvrtí.

Adam Botek s Petrom Gellem (prví dvaja zľava) na stupňoch víťazov.
Foto: archív P.G.


27. augusta - Štvorkajak v zložení Denis Myšák, Vlček, Juraj Tarr, Linka obsadil v A-finále K4 na 500 m na MS v Račiciach piate miesto. Aj káštvorka na 1000 m v zložení Martin Nemček, Milan Fraňa, Samo Baláž, Gábor Jakubík skončila piata. Ivana Mládková finišovala v K1 na 200 m siedma, na 500 m trati ôsma. Peter Gelle prišiel v A-finále K1 na 500 m do cieľa ôsmy.

27. augusta - Slovenská výprava vybojovala štyri medaily (0-2-2) na MS v letnom biatlone v ruskom Čajkovskom. Paulína Fialková získala striebro v šprinte a bronz v stíhačke, Tomáš Hasilla bronz v šprinte a obaja spolu s Ivonou Fialkovou a Matejom Kazárom aj striebro v miešanej štafete.

29. augusta - Tenisový pár Ivan Košec a Simona Parajová získal striebro v miešanej štvorhre na Svetovej letnej univerziáde na Taiwane.

SEPTEMBER


2. septembra - Strelkyňa Zuzana Rehák-Štefečeková získala vo finále trapu na MS v brokových zbraniach v Moskve bronzovú medailu. Veronika Vargová obsadila vo finále trapu junioriek štvrtú pozíciu.

2. septembra - Deblisti Ladislav a Peter Škantárovci triumfovali vo finále 4. kola Svetového pohára slalomárov na divokej vode v talianskom stredisku Ivrea. Tomáš Kučera a Ján Bátik skončili na 5. priečke, Peter a Pavol Hochschornerovci na šiestom. V kajaku sa Jakub Grigar umiestnil na 5. mieste.

3. septembra - Slovenská výprava si priniesla zo svetového šampionátu paracyklistov v juhoafrickom Pietermaritzburgu kompletnú sadu medailí. Jozef Metelka získal zlato v časovke, handbikerka Anna Oroszová pridala striebro v pretekoch s hromadným štartom a bronz v časovke jednotlivkýň bronz. Patrik Kuril pridal dve štvrté miesta.

3. septembra - Richard Varga obsadil v pretekoch Svetového pohára ITU v triatlone v Karlových Varoch 7. miesto.

Slovenský triatlonista Richard Varga vychádza z vody.
Foto: TASR/AP


3. septembra - Alexander Slafkovský skončil druhý, Matej Beňuš tretí a Michal Martikán piaty vo finále C1 v 4. kole Svetového pohára slalomárov na divokej vode v talianskom stredisku Ivrea. Jana Dukátová obsadila v K1 6. priečku.

4. septembra - Matej Priščák si vybojoval titul v dorasteneckej kategórii do 83 kg na MS juniorov IPF v silovom trojboji v americkom Orlande. Medzi dorastenkami nad 84 kg získala bronz Michaela Botková.

8. septembra - Barbara Míková získala v superkombinácii na majstrovstvách sveta v lyžovaní na tráve v Kaprune bronzovú medailu.

8. septembra - Cyklista Peter Sagan obhájil prvenstvo na podujatí GP Quebec a zaknihoval tak jubilejné sté víťazstvo v profesionálnej kariére.

10. septembra - Alexander Slafkovský obsadil druhé miesto v C1 v záverečnom 5. kole Svetového pohára slalomárov na divokej vode v španielskom Seu d'Urgell. V celkovom hodnotení SP obsadil tretie miesto, Matej Beňuš bol štvrtý a Michal Martikán šiesty. Celkovo tretia skončila aj Jana Dukátová v K1 žien. Ladislav a Peter Škantárovci skončili v C2 v záverečnom kole na 6. mieste a v konečnom hodnotení na piatom.

Na snímke slovenský reprezentant Alexander Slafkovský.
Foto: TASR - Michal Svítok


10. septembra - Športová gymnastka Barbora Mokošová obsadila na podujatí FIG World Challenge Cup v maďarskom Szombathely piate miesto vo finále na bradlách aj prostných. Slavomíra Michňáka klasifikovali vo finále koňa s držadlami na štvrtej pozícii.

10. septembra - Alena Procházková sa zapísala do histórie bežeckého lyžovania na Slovensku, keď sa ako prvá stala celkovou víťazkou Svetového pohára FIS v behu na kolieskových lyžiach. Počas sezóny dosiahla tri prvenstvá.

10. septembra - Športoví strelci Štefan Zemko a Danka Barteková obsadili v mix skeete na MS v brokových zbraniach v Moskve šieste miesto. Barteková obsadila ôsme miesto v skeete jednotlivkýň. V juniorskej kategórii skončila Vanesa Hocková piata.

17. septembra - Športová gymnastika Barbora Mokošová obsadila 6. miesto na bradlách vo finále FIG World Challenge Cup v Paríži. Slavomír Michňák skončil na koni na siedmom mieste.

23. septembra - Paralympijskí reprezentanti v športovej streľbe zaznamenali na podujatí SP v Osijeku dve víťazstvá. Veronika Vadovičová triumfovala v disciplíne R2 vzduchová puška v stoji na 10 m a výkonom 248 bodov stanovila nový svetový rekord. V rovnakej disciplíne medzi muži v kategórii R1 zvíťazil Radoslav Malenovský s rekordom 247,1 b.

24. septembra - Peter Sagan obhájil v nórskom Bergene titul svetového šampióna v cestnej cyklistike. Slovenský reprezentant, ktorý v roku 2016 triumfoval v Dauhe a rok predtým ovládol preteky v americkom Richmonde, zvíťazil v záverečnom špurte pretekov s hromadným štartom. Sagan tak prepísal štatistiky, keď ako prvý v histórii zvíťazili na svetovom šampionáte trikrát za sebou.

Slovenský cyklista Peter Sagan ukazuje tretiu zlatú medailu majstre sveta na pódiu po víťazstve v preteku mužov kategórie Elite na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v nórskom Bergene 24. septembra 2017.
Foto: TASR/AP


26. septembra - Michal Martikán, Alexander Slafkovský a Matej Beňuš získali zlato v hliadkach 3xC1 na MS slalomárov na divokej vode vo francúzskom Pau.

29. septembra - Ladislav a Peter Škantárovci vybojovali na MS slalomárov na divokej vode v Pau strieborné medaily. Tomáš Kučera a Ján Bátik skončili na ôsmom mieste a Peter a Pavol Hochschornerovci na desiatom.

30. septembra - Krasokorčuliari Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley obsadili šieste miesto po voľných tancoch na olympijskej kvalifikácii v nemeckom Oberstdorfe na tradičnom podujatí pod názvom Nebelhorn Trophy a získali miestenku na ZOH 2018 v Pjongčangu.

30. septembra - Slovenskí reprezentanti pridali na MS slalomárov na divokej vode v Pau ďalšie tri cenné kovy. Jana Dukátová v K1 a Alexander Slafkovský v C1 sa ovenčili striebrom, Michal Martikán pridal bronz.

OKTÓBER


4. októbra - Pretekár vo vodnom lyžovaní za vlekom Alexander Vaško sa stal víťazom ITC Tour 2017 v disciplínach skoky a akrobacia. K dvom triumfom pridal aj tretie miesto v slalome. O konečnom poradí rozhodli záverečné preteky Svetového pohára v Šanghaji.

Na archívnej snímke Alexander Vaško.
Foto: TASR - Milan Kapusta


4. októbra - Paralympijskí reprezentanti v stolnom tenise Ján Riapoš s Martinom Ludrovským získali na ME v slovinskom Lašku titul majstrov Európy v skupine TT2. Ludrovský si vybojoval aj bronz medzi jednotlivcami (TT2), ďalší pridala v kategórii TT7 trojica Gabriel Csémy, Alexander a Miroslav Jamborovci.

7. októbra - Kolkári slovenského majstra ŽP Šport Podbrezová získali na Svetovom pohári družstiev v českom Blansku bronz. Podbrezovčanky skončili na 8. mieste.

7. októbra - Profesionálny MMA zápasník Tomáš Deák zvíťazil v Petrohrade nad domácim Nikitom Čisťakovom technickým knokautom v prvom kole a získal titul poprednej ruskej organizácie Fight Nights vo váhovej kategórii do 61 kilogramov.

14. októbra - Tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala do finále dvojhry na turnaji WTA v rakúskom Linzi, keď zdolala Viktoriju Golubicovú zo Švajčiarska dvakrát 6:4.

28. októbra - Strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková obsadila na záverečnom podujatí Svetového pohára vo všetkých zbraniach v indickom Naí Dillí vo finále trapu piate miesto.

Slovenská trapistka Zuzana Rehák-Štefečeková.
Foto: TASR/Michal Svítok


29. októbra - Karatistka Zoja Zimnikovalová získala bronz v olympijskom kumite do 54 kg medzi doratenkami na majstrovstvách sveta juniorov a kadetov v Santa Cruz de Tenerife.

30. októbra - Družstvo boccistov v zložení Tomáš Král, Jakub Nagy, Róbert Mezík, Peter Minarech a Martin Opát získalo na ME v Portugalsku zlatú medailu v kategórii BC1/2.

NOVEMBER


6. novembra - Slovenskí kulturisti získali na MS v Španielsku štyri cenné kový. Michal Zaukolec triumfoval v kategórii games klasická kulturistika nad 175 cm a v absolútnom poradí skončil druhý. Tomáš Smrek získal striebro v kategórii games klasická kulturistika do 175 cm. Peter Tatarka získal bronzovú medailu v kulturistike do 95 kg.

9. novembra - Bratislava získala právo hostiť majstrovstvá sveta v karate organizácie WUKF v roku 2019. Usporiadatelia očakávajú približne 3000 pretekárov všetkých vekových kategórií.

11. novembra - Lyžiarka Petra Vlhová vyhrala úvodný slalom sezóny Svetového pohára. Vo fínskom Levi o rovnú desatinu zdolala superfavoritku, americkú šampiónku Mikaelu Shiffrinovú. Vlhová tak slávila svoj tretí triumf kariéry v SP.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje víťazstvo úvodného slalomu sezóny Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo fínskom Levi 11. novembra 2017.
Foto: TASR/AP


12. novembra - Tenista Lukáš Lacko sa stal tretíkrát v kariére víťazom dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Vo finále si poradil s Rumunom Mariusom Copilom 6:4, 7:6 (4). V Aegon aréne nadviazal na triumfy z rokov 2013 a 2011.

13. novembra - Slovenská výprava fitnesiek a kulturistov získala na MS v rumunskej Bistrite v kategóriách junior a Masters jedenásť medailí. Juniorská fitneska Michaela Pavleová zvíťazila v absolútnom hodnotení pred krajankou Kristínou Juricovou. Timea Trajtelová vyhrala svoju kategóriu bikiny fitnes do 166 cm a zároveň sa stala aj absolútnou víťazkou kategórie bikiny fitnes. Slovensko na šampionáte získalo aj trofej pre najúspešnejšiu krajinu.

24. novembra - Alica Vinczeová, Dóra Szabóová, Viktória Glofáková a Henriett Dominová získali bronzové medaily v krasojazde štvoríc na MS v sálovej cyklistike v rakúskom Dornbirne.

25. novembra - Snoubordistka Klaudia Medlová obsadila vo finále disciplíny Big Air na podujatí SP v Pekingu piatu priečku.

26. novembra - Lyžiarka Petra Vlhová obsadila druhé miesto v druhom slalome SP. V americkom Killingtone ju zdolala len domáca favoritka Mikaela Shiffrinová. Vlhová zaregistrovala svoje 19. umiestnenie v prvej desiatke pretekov SP a po ôsmy raz sa dostala na pódium.

Na snímke slovenský kickboxer Martin Pacas po úspešnej obhajobe titulu majstra sveta organizácie WKU, 26. novembra 2017, Liptovský Mikuláš.
Foto: Facebook - Martin Pacas


26. novembra - Profesionálny kickboxer Martin Pacas zvíťazil v Liptovskom Mikuláši nad Lotyšom Arnoldom Oborotovom 3:0 na body a obhájil titul majstra sveta organizácie WKU vo váhe nad 95 kg.

26. novembra - Miešaná štafeta biatlonistov v zložení Paulína Fialková, Anastasia Kuzminová, Tomáš Hasilla a Matej Kazár obsadila v 1. kole SP vo švédskom Östersunde na 2x6 km ženskej a 2x7,5 km mužskej trati štvrté miesto.

28. novembra - Futbalista Marek Hamšík sa dostal do Najlepšej jedenástky talianskej Serie A za rok 2017. Tridsaťročný kapitán SSC Neapol sa do ideálnej zostavy, ktorú vyhlasuje Asociácia talianskych futbalistov, prebojoval aj vlani.

Kapitán SSC Neapol Slovák Marek Hamšík (druhý sprava).
Foto: TASR/AP


29. novembra - Biatlonistka Paulína Fialková obsadila vo vytrvalostných pretekoch 1. kola SP v Östersunde 5. miesto a na 15 km trati si vyrovnala kariérne maximum.

DECEMBER


6. decembra - Hokejista Marián Gáborík dosiahol v zámorskej NHL dve významné méty - jubilejný 400. gól a 800. kanadský bod. Na 800 bodov (400+400) potreboval 996 stretnutí základnej časti.

6. decembra - Hokejový obranca Martin Fehérváry sa zapísal do histórie druhej najvyššej švédskej súťaže Allsvenskan, keď sa vo veku 18 rokov stal najmladším kapitánom v dejinách ligy v súboji jeho IK Oskarshamn proti Sodertälje (5:4 sn).

8. decembra - Biatlonistka Anastasia Kuzminová skončila v šprinte 2. kola SP v rakúskom Hochfilzene na druhom mieste. O 22,1 sekundy ju na 7,5 km trati zdolala jedine Bieloruska Darja Domračevová.

9. decembra - Florbalistky zdolali vo svojom záverečnom vystúpení na MS v Bratislave Lotyšsko 6:4 a obsadili konečné 5. miesto. Podarilo sa im splniť cieľ, ktorý si stanovili pred turnajom, a dosiahli historicky najlepšie umiestenie na MS..

9. decembra - Anastasia Kuzminová zvíťazila v stíhacích pretekoch na 10 km 2. kola SP v rakúskom Hochfilzene. Na výslní skončila po troch rokoch, naposledy sa z triumfu tešila v sezóne 2013/2014 v Oslo v pretekoch s hromadným štartom.

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová sa raduje z víťazstva v šprinte žien na 7,5 km v 3. kole Svetového pohára vo francúzskom Le Grand-Bornand 14. decembra 2017.
Foto: TASR/IBU


15. decembra - Anastasia Kuzminová vyhrala šprint Svetového pohára vo francúzskom Annecy.

20. decembra - Petra Vlhová skončila druhá v paralelnom slalome Svetového pohára vo francúzskom Courcheveli.

28. decembra - Petra Vlhová obsadila piate miesto v slalome Svetového pohára v rakúskom Lienzi.

29. decembra - Slovenskí hokejisti do 20 rokov na MS v Bufalle senzačne zdolali domáci tím USA 3:2. Američania sú obhajcovia titulu.

29. decembra - Petra Vlhová bola siedma v obrovskom slalome Svetového pohára v rakúskom Lienzi.