Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Gymnastov Mokošovú s Michňákom čakajú ME, cieľom účasť vo finále

Na archívne snímke Slavomír Michňák. Foto: TASR/AP

Zverenci reprezentačného trénera Martina Zvala majú za sebou náročnú prípravu, ktorá odštartovala dvoma sústredeniami v Chorvátsku.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Barbora Mokošová a Slavomír Michňák budú od 19. do 23. apríla reprezentovať Slovensko na majstrovstvách Európy v športovej gymnastike v rumunskom meste Kluž.

Zverenci reprezentačného trénera Martina Zvala majú za sebou náročnú prípravu, ktorá odštartovala dvoma sústredeniami v Chorvátsku. "S prípravou sme začali pre zranenia neskôr. Urobili sme však veľký kus práce," uviedol Zvalo.

Úvodným testom formy bolo medzinárodné podujatie Austrian Team Open, kde obsadil Michňák prvé miesto v cvičení na koni s držadlami. Darilo sa aj Mokošovej, v súťaži jednotlivkýň skončila na druhom mieste a na bradlách bola dokonca prvá. Slovenská reprezentantka sa tesne pred šampionátom predstavila ešte na Memoriáli Eleka Mátolaya v Maďarsku, vo viacboji obsadila 2. miesto. "Verím, že prácu, ktorú dennodenne odvádzajú na tréningoch zúročia a po majstrovstvách Európy budeme spokojní," povedal reprezentačný tréner.

Na úvod čaká oboch slovenských gymnastov kvalifikácia, v stredu sa ako prvý predstaví Michňák, ktorého čakajú prostné a kôň s držadlami. "U Slávka by som bol veľmi spokojný, keby sa kvalifikoval do finále, respektíve bol veľmi blízko k finále v koni na šírku," zhodnotil Zvalo ambície u jediného zástupcu v kategórii mužov.

Vo štvrtok sa predstaví v kvalifikácii viacboja Mokošová. Pre účastníčku OH 2016 by bol veľkým úspechom postup do finále, kde sa prebojuje 24 najlepších gymnastiek a tiež priblíženie sa k dobrému umiestneniu na náradiach.

Program SR na ME v športovej gymnastike v rumunskom Kluži (19. - 23. apríla):

streda 19. apríla - kvalifikácia muži:
Slavomír Michňák (2. sled: 14.00 - 16.40) - prostné, kôň s držadlami

štvrtok 20. apríla - kvalifikácia ženy:
Barbora Mokošová (4. sled: 18.30 - 20.30) - viacboj

piatok 21. apríla - finále viacboja
sobota 22. apríla - finále na náradiach 1. časť
nedeľa 23. apríla - finále na náradiach 2. časť