Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Športové centrum polície hostilo seminár pre vrcholových trénerov

Na ilustračnej snímke Športové centrum polície (ŠCP). Foto: TASR - Pavol Zachar

O svoje skúsenosti sa podelili tréneri športovej streľby, rýchlostnej kanoistiky, vodného slalomu a prítomní boli napríklad aj tréner Jána Volka Róbert Kresťanko,

Bratislava 31. januára (TASR) - Koncom januára sa na pôde Športového centra polície (ŠCP) uskutočnil tretí seminár pre vrcholových trénerov ŠCP. Zúčastnili sa na ňom aj zástupcovia Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) a národnej antidopingovej agentúry.

O svoje skúsenosti sa podelili tréneri športovej streľby, rýchlostnej kanoistiky, vodného slalomu a prítomní boli napríklad aj tréner Jána Volka Róbert Kresťanko, trojnásobný účastník zimných olympijských hier Peter Mlynár, či hokejista Boris Valábik. Medzi takmer tridsiatkou účastníkov boli aj tréneri Zuzany Rehák Štefečekovej a Erika Vargu Branislav Slamka, K4 Peter Likér, paralympionika Radoslava Malenovského Dušan Malenovský, či olympijský šampión z Ria Ladislav Škantár.

Témami stretnutia boli novinky v boji proti dopingu v podaní zástupcu Antidopingovej agentúry SR Ľubomíra Gulána, koncentrácia na športový výkon s prednášajúcou parastrelkynou Veronikou Vadovičovou a o tretej, stálej téme – olympijských hrách v Tokiu, prišiel prítomných trénerov informovať športový riaditeľ SOŠV Roman Buček. "Výnimočnosťou tohto projektu je výmena praktických skúseností medzi jednotlivými trénermi. Nejde teda o hodnotenie publikácií alebo teoretických skúseností, ale na každom zo seminárov sa vedú diskusie o praktických skúsenostiach," zhodnotil projekt jeho autor Michal Varga v tlačovej správe. S nápadom sa stotožnil aj riaditeľ ŠCP Juraj Minčík: "Tento projekt má obrovský potenciál. Viem to posúdiť na svojej vlastnej trénerskej skúsenosti. Už na prvých dvoch seminároch som sa napríklad dozvedel viacero informácií, ktoré by som počas mojej aktívnej trénerskej kariéry vedel využiť."

Najbližšie stretnutie trénerov sa uskutoční 20. februára a okrem stálej olympijskej témy bude prednášať aj Peter Mlynár o možnostiach prípravy na Štrbskom Plese.