Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Športový publicista Borislav Petrík zomrel vo veku 65 rokov

Ilustračné foto Foto: TASR

Petrík študoval historické a archívne materiály z oblasti športu, nadobudnuté poznatky využil vo viacerých publikáciách.

Bratislava 19. mája (TASR) - Olympijský a športový publicista Borislav Petrík zomrel v utorok 16. mája po dlhej chorobe vo veku 65 rokov v Bratislave. Veľa času študoval historické a archívne materiály z oblasti športu, nadobudnuté poznatky využil vo viacerých publikáciách.

Napísal knihy "História olympijského futbalu", "Majstrovstvá sveta a Európy v ľadovom hokeji: Od Les Avants 1910 a Antverp 1920 po Prahu a Bratislavu 1992" aj "Fanulo – šampión Európy" o poprednom slovenskom hokejistovi a medailistovi zo zimných olympijských hier Františkovi Gregorovi. Podieľal sa aj na tvorbe publikácie "Olympijské hnutie na Slovensku (Od Atén po Atlantu)", ktorú Slovenský olympijský výbor (SOV) vydal v roku 1996.

V dávnejšej minulosti dlhý čas spolupracoval s denníkom Šport, v ktorom vydával seriály o histórii olympijských hier, či spracovával športové historické kalendárium. Informoval o tom SOV.