Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Paralympijský výbor a zväz postihnutých upravili stanovy podľa zákona

Na archívnej snímke predseda Slovenského paralympijského výboru (SPV) Ján Riapoš. Foto: TASR/Martin Baumann

Zákon nastavil šport zdravotne znevýhodnených do úplne nového systému fungovania a do dnešných dní zatiaľ úplne presne nevieme, ako to bude vyzerať, vyjadril sa predseda Riapoš.

Bratislava 26. novembra (TASR) - Slovenský paralympijský výbor (SPV) a Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov (SZTPŠ) upravovali na valných zhromaždeniach svoje stanovy v súlade so Zákonom o športe. Informovala o tom oficiálna stránka Slovenského paralympijského výboru (SPV).

"Zákon nastavil šport zdravotne znevýhodnených do úplne nového systému fungovania a do dnešných dní zatiaľ úplne presne nevieme, ako to bude vyzerať," vyjadril sa predseda SPV a SZTPŠ Ján Riapoš. Zákon uvádza SPV ako jediného príjemcu finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu pre celý šport zdravotne znevýhodnených na území Slovenska.

Na valnom zhromaždení si delegáti odsúhlasili zmeny v technických náležitostiach. Spresnili, resp. doplnili niektoré ustanovenia, špecifikované orgány a osoby oprávnené k vykonávaniu niektorých úkonov a činností. Upravovali sa tiež procesy hlasovania a volieb do orgánov SPV. Okrem toho odzneli na VZ správy jednotlivých členov Výkonného výboru SPV, zodpovedných za jednotlivé oblasti, ako aj celkové zhodnotenie činnosti SPV v rokoch 2015 - 2016 a účasti na PH 2016 v Riu de Janeiro.