Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Inter podľahol Komárnu v 1. zápase semifinále play off Eurovia SBL

Na snímke vľavo Goran Bulatovič (Inter) a Bernard Thompson (Komárno) v prvom zápase semifinále play off Eurovia SBL v basketbale medzi BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com Therm Komárno 26. marca 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok
Na snímke vľavo Martin Rančík (Inter) a T.J. Bannister (Komárno) v prvom zápase semifinále play off Eurovia SBL v basketbale medzi BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com Therm Komárno 26. marca 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Prievidza bola úspešnejšia, keď zdolala KB TU Košice 92:75.

Bratislava 26. marca (TASR) - Basketbalisti MBK Rieker Com Therm Komárno vyhrali v prvom súboji semifinále play off Eurovia SBL nad bratislavským Interom 92:88 a v sérii hranej na štyri víťazstvá sa tak ujali vedenia 1:0.

Basketbalisti BC Prievidza vyhrali v prvom zápase semifinále play off Eurovia SBL nad KB TU Košice 92:75 a v sérii hranej na štyri víťazstvá tak vedú 1:0.

prvé zápase semifinále play off Eurovia SBL

BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com Therm Komárno 88:92 (40:43)


Najviac bodov: R. Rančík 23, Taylor, Subotič po 14 - Alawoya 23, Thompson 19, Kozlík 16, 1600 divákov.

/na zápasy 0:1/

Hlas& po zápase:

Vujadin Subotič, hráč Interu: "Komárno hralo koncentrovane celý zápas. Nevedeli sme ich ubrániť, dostali sme 92 bodov, čo je hlavný dôvod našej prehry."



P.J. Alawoya, hráč Komárna: "Dnešný zápas bol skvelým príkladom toho, ako bojovná a náročná bude táto séria. Inter má skvelý tím, preto budeme musieť hrať v každom zápase naplno."




BC Prievidza - KB TU Košice 92:75 (47:30)


Najviac bodov: Marič 20, Rostampour a Stojanovič po 18 - Edwards 20, Vlahovič a Keely po 19, 2000 divákov.

/na zápasy 1:0/

Hlasy po zápase:

Miljan Čurovič, tréner Prievidze: "V žiadnom prípadne nešlo o povinné víťazstvo. Bolo treba oň riadne bojovať. Podali sme slušný výkon a sme radi, že sme otvorili sériu tým najsprávnejším spôsobom - víťazstvom. Bolo to stretnutie, ktorému po basketbalovej stránke prakticky nič nechýbalo."

Dražen Brajkovič, tréner Košíc: "Domáci predviedli absolútne lepšiu hru ako my, k čomu im musím pogratulovať. My sa musíme z našich chýb poučiť a už v stredu doma sa musíme snažiť hrať lepšie a dosiahnuť dobrý výsledok."
.

Fotogaléria zo zápasu BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com Therm Komárno


Na snímke vpravo Radoslav Rančík a Martin Rančík (Inter) v prvom zápase semifinále play off Eurovia SBL v basketbale medzi BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com Therm Komárno 26. marca 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Hráči Komárna po prvom zápase semifinále play off Eurovia SBL v basketbale medzi BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com Therm Komárno 26. marca 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Fanúšikovia Komárna v prvom zápase semifinále play off Eurovia SBL v basketbale medzi BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com Therm Komárno 26. marca 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Na snímke vľavo Goran Bulatovič (Inter) a Bernard Thompson (Komárno) v prvom zápase semifinále play off Eurovia SBL v basketbale medzi BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com Therm Komárno 26. marca 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Na snímke tréner Interu Ľubomír Urban v prvom zápase semifinále play off Eurovia SBL v basketbale medzi BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com Therm Komárno 26. marca 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Na snímke tréner Komárna Dragan Ristanovič v prvom zápase semifinále play off Eurovia SBL v basketbale medzi BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com Therm Komárno 26. marca 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok