Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Slovensko by chcelo spoluorganizovať MS 2015 s Českom

Nádej Slovákov bude však úzko spätá s tým, v akom svetle sa predstaví prvé spoluorganizovanie MS v tomto roku vo Fínsku a Švédsku.

Bratislava 14. marca (TASR) - Slovensko má záujem o post spoluorganizátora MS 2015, práva na ich usporiadanie vlastní momentálne Česká republika. Šéf Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček to povedal pre denník Plus jeden deň.

"Máme záujem, aby sa v roku 2015 konali majstrovstvá u nás, ako v druhej usporiadateľskej krajine. Zatiaľ je to 50 na 50," povedal Nemeček pre Plus jeden deň.

Nádej Slovákov bude však úzko spätá s tým, v akom svetle sa predstaví prvé spoluorganizovanie MS v tomto roku vo Fínsku a Švédsku. A v neposlednom rade, či bude dvojica krajín po podujatí aj ekonomicky úspešná.

"Uvidíme, ako dopadnú najbližšie majstrovstvá a potom na následnom kongrese budeme o tom s českou stranou opäť hovoriť," dodal Nemeček. Podľa informácií denníka nevylučujú takýto scenár ani Česi.

MS v roku 2015 by mali hostiť pražská O2 Arena a ostravská ČEZ Aréna, pričom o druhom organizátorskom meste sa v rámci ČR stále vedú diskusie. Šampionát sa bude konať predbežne v termíne 1. až 17. mája.