Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Trnava si vedenie neudržala, bod pre Senicu zachránil Mráz

Brankár Trnavy Dobrivoj Rusov Foto: TASR

Hostí poslal do vedenia v závere prvého polčasu Martin Mikovič.

Senica 28. novembra (TASR) - Futbalisti FK Senica remizovali v piatkovom úvodnom zápase 19. kola Fortuna ligy na domácom trávniku so Spartakom Trnava 1:1. Hostí poslal do vedenia v závere prvého polčasu Martin Mikovič, bod pre domácich zachránil v 84. minúte Samuel Mráz.

I. polčas

Už v 6. minúte mohol Kosorin ohroziť Rusova, brankár Spartaka však sledoval hru a dobre vybehol proti lopte, ktorú stíhal domáci hráč. O tri minúty dala o sebe vedieť aj Trnava, Schranzovu strelu k tyči ale vyrazil Šulla. Brankára Záhorákov následne v priebehu krátkeho času vystrašil Jendrišek, pri prvom pokuse Šulla úspešne zasiahol a druhé zakončenie v stopercentnej príležitosti letelo vysoko nad jeho bránu. S pribúdajúcim časom gradovalo aj tempo hry, v 29. minúte nevyužil možnosť umiestniť loptu hlavou do siete Schranz. Na druhej strane sa v pokutovom území ocitol na trávniku Hlohovský, hlavný rozhodca Samotný však penaltu neodpískal. Spartak napokon udrel v poslednej minúte prvého polčasu, Janečkov center z pravej strany umiestnil do siete Mikovič.

II. polčas

V 54. minúte mohla Trnava zvýšiť náskok, zakončenie Jendrišeka však nemalo potrebnú razanciu, navyše letelo tesne vedľa. O tri minúty spálila Senica dobrú príležitosť na vyrovnanie, Hlohovského druhého pokus prešiel až ku Kalabiškovi, ktorý však pred odkrytou bránou zaváhal. V nasledujúcom priebehu si oba tímy vytvorili niekoľko streleckých príležitostí, ku gólu však neviedla ani jedna. Až v 81. minúte posunul Vlasko loptu do šestnástky Mikovičovi, s jeho slabým pokusom si však Šulla poradil. O tri minúty sa napokon Senici podarilo vyrovnať. Kalabiška poslal loptu z ľavej strany do pokutového územia, v sklze ju striedajúci Gombala poslal až na Mráza, ktorý ľavačkou s prispením šťastia vyrovnal na konečných 1:1.

FK Senica - Spartak Trnava 1:1 (0:1)



Góly: 84. Mráz – 45. Mikovič. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Filípek, Hlohovský (obaja Senica), 2611 divákov

zostavy a striedania:

FK Senica: Šulla – Pavlík, Filípek, Pillár, Mazáň – Kóňa (14. Komara, 71. Mráz), Hušek - Hlohovský, Kalabiška, Piroska – Kosorin (82. Gombala)

FC Spartak Trnava: Rusov – Siva, Bortel, Tóth, Čonka – Janečka, Sabo - Vlasko (87. Špalek), Schranz (90. Greššák), Mikovič (81. Vyskočil) – Jendrišek

Hlasy po zápase:

Pavel Hapal, tréner Senice: "Chceli sme tri body. Trnava bola lepším tímom. My sme nastúpili v oklieštenej zostave. Cez týždeň mali viacerí hráči zdravotné problémy a hneď v úvode stretnutia sme museli nútene striedať Tomáša Kóňu. Nepodali sme výkon, ktorý by si dnes zaslúžil tri body. S bodom musíme byť spokojní. Za bojovnosť však svojich hráčov musím pochváliť."

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Škoda, boli sme lepším tímom. O výsledku dnešného stretnutia rozhodli naše nepremenené príležitosti. Do polčasu sme mali vyhrávať o tri góly. Súper čakal na svoju príležitosť a tá prišla. Chceli sme tri body, no odvážame si i bod. Nie sme s ním po priebehu stretnutia až takí spokojní, no berieme ho."