Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Majster zdolal Senicu. Ruža remizovala s nováčikom. Zaskvel sa Szarka

Hráči AS Trenčín , archívna snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Na snímke tréner FK Senica Eduard Pagáč Foto: TASR - Lukáš Grinaj
Na snímke tréner A-tímu MFK Ružomberok Ivan Galád Foto: TASR/Branislav Račko
Nikodimos Papavasiliou. Foto: TASR/Michal Svítok
Na snímke tréner Dunajskej Stredy Tomislav Marić v zápase 2. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FK DAC Dunajská Streda - FC Spartak Trnava v Dunajskej strede v nedeľu 26. júla 2015. Foto: TASR/Lukáš Grinaj
Na snímke tréner Myjavy Norbert Hrnčár Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Futbalista DAC Dunajská Streda strelil v zápase proti Podbrezovej štyri góly.

Senica 29. augusta (TASR) - V Senici sa hral od začiatku svižný a obojstranne útočný futbal. Hostia sa snažili ťažiť hlavne po rýchlych krídelných akciách a hneď z prvej sa im podarilo streliť gól, keď v 5. min nekrytý Bero strelou k pravej žrdi otvoril skóre zápasu. O minútu bol ten istý hráč opäť v šanci po centri Gubu, ale v skzle zakončil nad senickú bránu. Aj domáci sa v útoku snažili a vo 8. min po Huškovom vysunutí zakončoval Hlohovský, ale Šemrinec loptu kryl. V 17. min sa už domáci radovali z vyrovnania, keď Hlohovský dostal krásnu loptu za trenčiansku obranu od Mráza, odstavil si stopéra a prestrelil brankára Šemrinca. Dobrú šancu mali domáci v 29. min, Mráz vysunul Kosorína, ten obišiel trenčianskeho obrancu, ale jeho strelu Šemrinec vyrazil na roh. V poslednej päťminútovke prvého polčasu pritlačili Trenčania. V 40. min hlavičkoval po rohu z päťky Rundič, ale Šulla bol pozorný. V 44. min po chybe domácej obrany nastrelil pravú žrď van Kessel.

Po prestávke bolo na ihrisku už iba jedno družstvo, Trenčania jednoznačne dominovali a po troch góloch na Záhorí pohodlne zvíťazili. Už v 48. min nepríjemne zakončil odrazenú loptu Rabiu ale gólman Šulla stihol vyraziť. Ďalšiu veľkú šancu mali Trenčania v 57. min po krásnej kombinácii na jeden dotyk, ktorú zakončil osamotený Wesley tesne vedľa ľavej žrde. O 4 minúty však už hostia strelili vedúci gól, keď po ďalšej peknej kombinácii Bera s Wesleym Guba zoči-voči Šullovi nezaváhal. V 65. min bol opäť v šanci Guba, ale domáci gólman výborne vyrazil na roh. V 74. min sa na dvakrát presadil van Kessel a zvýšil na 3:1 pre hostí. Záhoráci v druhom polčase akoby ani neboli na ihrisku a do jediného zakončenia sa dostali až v 77. min keď akrobaticky zakončoval Kosorin, ale našiel len pripraveného brankára Šemrinca. Hostia pokračovali v ofenzívnom ťažení a v 87. min sa presadil striedajúci Bala, ktorý si zbehol z ľavej strany a štvrtýkrát prekonal brankára Šullu.

FK Senica - AS Trenčín 1:4 (1:1)
Góly:
17. Hlohovský - 5. Bero, 61. Guba, 74. van Kessel, 87. Bala. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Čunta - Bero. 1866 divákov

Zostavy a striedania:

FK Senica: Šulla - Otrísal, Pavlík, Pillár (84. Hladík), Čunta - Hušek - Komara (63. kalabiška), Hromada (77. Ventúra), Hlohovský, J. Kosorín - Mráz

AS Trenčín: Šemrinec - Čögley, Kleščík, Rundič, Madu (86. Skovajsa) - Koolwijk - Guba (81. Bala), Bero (88. Opatovský), Rabiu, van Kessel- Wesley

Hlasy po zápase:

Eduard Pagáč, tréner Senice: "Gratulujem hosťom k víťazstvu. Prvý polčas bol z našej strany výborný, boli sme silní na lopte. V druhom polčase sme loptu nedali na zem, chceli sme hrať dlhé lopty, nakopávané. V druhom polčase sme nehrali cez stredných hráčov, preto sme prehrali."



Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Dnes sme mali dobrý vstup do zápasu. Dali sme rýchly gól, čo sme aj chceli. Prvý gól nám však uškodil. Prvý polčas nebol dobrý, nebol hodný mena AS Trenčín. V druhom polčase sme sa zlepšili. Hráči kombinovali, vytvárali sme si šance. Je to naša ďalšia výhra vonku. Chlapcom chcem poďakovať."
.

MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:0)


V 10. minúte brankár hostí Kira vyrazil pred seba Zošákovu strelu z uhla a Jakubko už len zasunul loptu do michalovskej siete – 1:0. Liptáci, ktorí do zápasu vstúpili aktívnejšie, gólový impulz ale nevyužili. A tak Zemplín vyšiel zo svojej ulity a skúšal to aj v ofenzíve. V 13. minúte Koscelník krížnou strelou narobil starosti Tofiloskému. Potom sa pred bránami absolútne nič nedialo, hra s množstvom nepresností sa odvíjala len medzi šestnástkami. Hlavička Boszoráda v 41. minúte bola do prestávky výnimkou.

Ružomberčania sa tešia po vyrovnávajúcom góle, archívna snímka
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


V 50. minúte sa Regáli ocitol zabudnutý v hĺbke ružomberskej šestnástky a presne trafil pravý dolný kút – 1:1. Vzápätí Ďubek z priameho kopu našiel Jakubkovu hlavu, ale ten mieril len do Kirovho "koša". V 57. minúte sa do šestnástky hostí predral Boszorád, no Zošák v gólovej pozícii loptu zluftoval a Faško potom spoza šestnástky mieril iba nad. Vyrovnávajúci gól Michalovce nabudil a v 60. min Kunca zblízka otočil skóre na 1:2. Kunca vzápätí mal aj dve výborné príležitosti na poistenie vedenia hostí. Obrana Liptákov bola v tých fázach úplne chaotická. V 72. minúte bol však blízko k vyrovnaniu Jakubko, zblízka ale poslal loptu nad. O chvíľu na to zase Tofiloského z diaľky testoval agilný Kunca. V 78. minúte sa Danko sám rútil na Tofiloského, ale gólman MFK zázračne zasiahol pravou nohou. V jeho náručí skončila aj Perezova hlavička po štandardnej situácii. V 84. minúte po zákroku Šimčáka na prenikajúceho Zošáka, Straka nariadil pokutový kop, no Ďubek opečiatkoval iba brvno. V 89. minúte sa predsa Ruža dočkala vyrovnania, Zošák plachtiacim oblúčikom prekvapil Kiru.

MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:0)
Góly:
10. Jakubko, 89. Zošák – 50. M. Regáli, 60. Koscelník. Rozhodoval: Straka, ŽK: Rosa, Cheptin, Zošák – M. Regáli, Kira, ČK: 90. Rosa po druhej žltej, 2531 divákov

Zostavy a striedania:

Ružomberok: Tofiloski – Boszorád, Kružliak, Rosa, Lupták – M. Nagy, Faško (67. Masaryk) – Zošák, Ďubek, Lovás (56. Cheptin)– Jakubko

Michalovce: Kira – Perez, Podhorin, Marco, Šimčák – Grič – Koscelník, M. Regáli, Turík (84. Gallo), Hamuľak (69. Danko) – Nworah (57. Kunca)

Hlasy po zápase:

Ivan Galád, tréner Ružomberka: "Do 30. minúty sme hrali, čo sme si predstavovali a čoho sme schopní. Potom súper prevzal iniciatívu a hlavne v druhom polčase bol lepší a zaslúžil si vyhrať. Za výsledok a za vystúpenie je zodpovedný tréner a musím povedať, že druhý polčas z našej strany nebol dobrý. Naopak, Michalovce hrali pekne a vytvorili si aj šance. Podľa mňa, pokutový kop by sme mali premeniť a možno by bol výsledok iný."



František Šturma, tréner Michaloviec: "Mne sa zápas hodnotí veľmi dobre. Vedeli sme, že súper má veľmi dobre prepracovanú, defenzívu, čo aj potvrdil na začiatku stretnutia. Do 20. minúty bol Ružomberok lepší, my sme mu pomohli chybičkou, za ktorú nás potrestal. Od tej doby sme sa domácim vyrovnali a snažili sme sa hrať našu hru. Mali sme lepší vstup do druhého polčasu i v jeho priebehu sme boli aktívnejší a vytvorili sme si viac šancí. Také tri-štyri sme mali premeniť, boli naozaj gólové."


Slovan Bratislava - MFK Skalica 4:1 (3:0)


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 7. kola Fortuna ligy 2015/2016 na Pasienkoch nad nováčikom MFK Skalica 4:1.

Skaličania si urobili na riedko zaplnených Pasienkoch predzápasovú fotku a inkasovali v 10. minúte po penalte Milinkoviča. Ten využil šancu po faule v šestnástke na Priskina. Slovan dominoval, hostia boli zbytočne zakríknutí, na polovicu domácich sa nedostávali často, robilo im problémy tri či štyrikrát za sebou si prihrať, ich ojedinelé centre do pokutového územia domácich nenachádzali adresátov. Šance Zreľáka či Priskina zostali ešte nevyužité, v 24. minúte krásnu akciu individuálnu akciu a prienik cez stred obrany hostí predviedol Milinkovič, ale jeho bomba trafila iba pravú tyč Fišanovej brány. No v 27. minúte po prieniku výborne hrajúceho Gonzaleza a jeho parádne načasovanej prihrávke Zreľák obehol aj Fišana a do prázdnej brány zvýšil. Po ďalšom výbornom prieniku a centri Podaného v 32. minúte hlavičkoval Vittek, a keďže arbiter rozhodol, že obranca vykopol loptu už spoza bránkovej čiary, bolo o víťazovi rozhodnuté už po polhodinke.

Futbalista Slovana Róbert Vittek, archívna snímka
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Hneď na začiatku druhého dejstva mohol na 4:0 zvýšiť Milinkovič, po jeho peknej akcii mu ale Fišan tvrdú strelu vyrazil na roh. Hostia v snahe korigovať viac útočili, domáci čakali na rýchle brejky, boli už ale trošku nedôslední. Hralo sa už uvoľnene a Podaný v 57. minúte tvrdou prízemnou strelou trafil ľavú tyč. Domáci predsa zvýšili v 72. minúte, keď striedajúci Oršula prevzal do behu prihrávku, prehnal sa aj okolo Fišana a do prázdnej brány nemal problém skórovať. Duel sa pred návštevou 919 divákov v pokoji dohrával a hosťom sa v 83. minúte po chybe obranny Slovana predsa len podaril čestný zásah vďaka Šebestovi.

Slovan Bratislava - MFK Skalica 4:1 (3:0)
Góly:
10. Milinkovič (z 11 m), 27. Zreľák, 32. Vittek, 72. Oršula - 83. Šebesta. Rozhodoval: Kráľovič, bez kariet, 919 divákov.

zostavy a striedania:

Slovan: Mucha - Čikoš, Saláta, Gorosito, Podaný - Gonzales (75. Štefánik) - Zreľák, Sekulič, Milinkovič - Priskin (68. Oršula), Vittek (60. Kubík)

Skalica: Fišan - Vrablec (62. Svrček), Majerník, Konečný, Fialka (46. Mazan) - Hlinka, Čermák (46. Šebesta) - Kurák, Gašparík, Ciprys - Lietava

Hlasy po zápase:

Nikodimos Papavasiliou, tréner Slovana Bratislava: "Dosiahli sme dôležitú výhru. Ukázali sme aj víťaznú mentalitu a dobrý prístup. Od prvej minúty sme dominovali a hráči hrali dobre. Vytvorili sme si veľa šancí a štyri sme premenili. Som za hráčov rád, že sa im darilo. Nie som ale spokojný s druhým polčasom. Ešte je tu veľmi veľa roboty. Máme dvanásť dní, aby sme sa dobre pripravili na ďalší zápas."



Aleš Křeček, tréner MFK Skalica: "My sme sem prišli s tým, že sme Slovan chceli potrápiť. Rešpektujeme jeho silu, poznáme jeho káder, ale mrzí ma, že sme to súperovi veľmi uľahčili. Niečo sme si povedali a hráči to neplnili. Slovan od začiatku kontroloval zápas. Bez diskusie vyhral zaslúžene."

FC DAC 1904 Dunajská Streda - ŽP Šport Podbrezová 5:1 (3:0)




Prvú šancu mala Dunajská Streda, na center Pačindu bol Szarka krátky. Vo 8. minúte hostia centrovali loptu za obranu domácich, z ťažkého uhla prihral pred bránu Gál-andrezly, loptu Vaščák nestihol ani šmykom. V 11. minúte prišiel prvý gól zápasu, po centri Štepanovského z päťky trafil do bránky Ľupták - 1:0. V 20. minúte už mohlo by dvojgólové vedenie pre domácich, z rohového kopu hlavičkoval Kwin, loptu na čiare odhlavičkoval Migaľa. Z následného útoku Podbrezovej vyslal technickú strelu Mehanovič, ale Tujvel perfektným zákrokom chytil. Domáci potvrdili výborný výkon gólom, po hlavičkovom súboji Ľuptáka sa dostala lopta k Szarkovi, ktorý z pravej strany postupoval na bránu a nekompromisnou strelou zakončil - 2:0. V 31. minúte dostal loptu medzi obrancami Gál-Andrezly, ktorý však nastrelil ľavú žrď. v 41. minúte predviedla Dunajská Streda peknú akciu, po prihrávkach medzi Štepanovským a Sarrom sa dostala lopta pred Ljubicica, ktorý na päťke nevystrelil, prihral Szarkovi a ten otočkou zakončil - 3:0.

Na snímke Ákos Szarka
Foto: TASR/Martin Baumann


Od úvodu druhého polčasu Dunajská Streda pokračovala vo vynikajúcom výkone, loptu mala neustále na kopačkách, Podbrezová sa nedostala ani pred bránu Tujvela. V 60. minúte vyslal strelu z hranice šestnástky Szarka a lopta skončila v sieti - 4:0. O tri minúty neskôr po faule na Žiláka v pokutovom území nariadil rozhodca penaltu, ktorú Mehanovič premenil - 4:1. V 78. minúte Podbrezová rozohrával útok, k lopte sa však dostal DAC a z protiútoku prestrelil bránu Szarka. O minútu neskôr mohli pridať ďalší gól hostia, Vaščák nožničkami trafil hornú žrď. V 82. minúte opäť burácal dunajskostredský štadión, po centri Pačindu hlavičkou vsietil piaty gól DAC opäť Szarka - 5:1. Útočník DAC v zápase strelil až štyri góly. V 90. minúte mal gól na kopačkách Žilák, ale netrafil Tujvelovu bránu.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - ŽP Šport Podbrezová 5:1 (3:0)
Góly:
11. Ľupták, 24., 41., 60., 82. Szarka - 63. Mehanovič (z 11 m). Rozhodoval: Somoláni, ŽK: Sarr - Migaľa, Szöke, Žilák, 4418 divákov

Zostavy a striedania:

DAC: Tujvel - Štepanovský, Michalík, Kwin, Brašeň - Sarr (65. Polievka), Ljubicic (90. Asanovič), Straka, Pačinda - Ľupták - Szarka

ŽP Šport: Kuciak - Andrić, Vajda, Pimpara, Migaľa - Kochan (46. Szöke) - Pančík (65. Kapor), Mehanovič, Almaský (59. Žilák), Gál-Andrezly - Vaščák

Hlasy po zápase:

Tomislav Marič, tréner DAC-u: "Prvých 25 minút sme neboli poriadne v hre, vtedy nás podržal brankár Tujvel. Po tomto momente sme sa sústredili na zápas. Vedeli sme, že Podbrezová má kvalitné mužstvo, ale chlapci dobre plnili moje pokyny. Po zápase, keď vyhráte 5:1, som spokojný, ale pozeráme sa ďalej."



Zdenko Frťala, tréner Podbrezovej: "Po takej porážke sa ťažko hľadajú slová. Vstup do zápasu bol z našej strany dobrý, mali sme aj šance. Súperovmu trénerovi môžem len závidieť, keď má takého útočníka ako Szarka, ktorý má kvalitu. Keď sa v druhom polčase dalo s výsledkom niečo urobiť, opäť sme sa dopustili naivných chýb. Domácim gratulujem k výhre."

Spartak Myjava – FC ViOn Zlaté Moravce 0:0


Hostia sformovaní na vlastnej polovici a kopaničiari snažiaci sa zdolať obranný val. Taký bol obraz I. polčasu od samého úvodu. Prvá vážna príležitosť domáceho tímu sa zrodila v 8. minúte, keď hlavičkoval vedľa brány Sládek. Potom prišli postupne nepresné zakončenia Slančíka, Pekára a Pirosku. Do priestoru brány pálil v 20. minúte Pekár, ale Tipurič chytil. V sľubnej pozícií sa ocitol v 26. minúte po Pekárovej prihrávke Bílovský, no loptu poslal tesne nad bránu. Takisto tesne nad bránou preletela aj lopta po prudkej strele Kóňu v 35. minúte. Hráči Zlatých Moraviec priestor domácej brány v prvom polčase netrafili ani raz, najvážnejšie vyzerali dve strely Orávika, ktoré skončili mimo priestoru troch žrdí.

Ihneď po zmene strán zasahoval Ranilovič po Pekárovom zakončení. V druhom dejstve sa viac dostávali do hry aj hráči Vionu, v 65. minúte skončil ďalekonosný pokus Bambu nad bránou. Striedajúci Daniel sa v 66. minúte zbavil protihráča, centrom našiel hlavu Sládeka, no ten nezakončil presne. O dve minúty zahrali kopaničiari rohový kop, k žrdi zamieril Pekár, ale výborným zákrokom sa vyznamenal Ranilovič. Hostia hrozili po kontrách, jednu takú predviedli v 69. minúte, Krznarič nebol presný a rovnako ani Tawamba o päť minúť neskôr. Myjavčania sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. V 80. minúte boli v poslednej chvíli zblokované strely Daniela a Pekára v pokutovom území. V 88. minúte sa rútil z pravej strany na hosťujúcu bránu Pekár, loptu z jeho kopačky zneškodnil brankár. V nadstavenom čase sa diváci už radovali z gólu, keď sa rozvlnila sieť po strele Dugu, ale hlavný arbiter zapískal faul. Bodku za stretnutím dala žrď Bambu v samom závere.

Spartak Myjava – FC ViOn Zlaté Moravce 0:0

Rozhodoval: Weiss, ŽK: Orávik, Pintér, Burić, Tawamba (všetci Zlaté Moravce), 1523 divákov

Zostavy a striedania:

Myjava: Solnička – Chovanec, Jánošík, Marček, Beňo – Bílovský, Kóňa, Pekár – Piroska (69. Kolár), Sládek (89. Duga), Slančík (56. Daniel)

ViOn: Ranilović – Souza, Tipurić, Pintér, Krznarić (91. Perišić) – Orávik, Majkić, Školnik (69. Glavaš), Burić – Tawamba, Cebara (53. Bamba)

Hlasy po zápase:

Norbert Hrnčár, tréner Myjavy: "Nám dnes nebolo súdené dať gól. Mali sme veľké množstvo príležitostí, celozápasovú aktivitu. Bolo to o góle. Bohužiaľ, ani z množstva situácií sme gól nedali. Musíme výsledok rešpektovať, akceptovať."



Libor Fašiang, tréner Zlatých Moraviec: "Myjava má veľmi dobre vyskladané mužstvo. Pasujem ju za čierneho koňa súťaže, čo potvrdila aj dnes na ihrisku. Mala gólové príležitosti, ktoré sme so šťastím ustáli. S bodom sme veľmi spokojní. Teší ma, že sme neinkasovali gól. A to je záruka do budúcna, že konečne môžeme vychádzať z obrany smerom dopredu. Na konci zápasu mal Bamba príležitosť, nastrelil tyč, ale nebola by to spravodlivá výhra."