Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Piešťany zaslúžene zdolali Martin. Rybár s čistým kontom

Na archívnej snímke hokejisti Piešťan. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Piešťany už nastúpili aj s novou posilou Romanom Tvrdoňom, Martin zasa s Petrom Galambošom.

Piešťany 27. novembra (TASR) - Piešťany už nastúpili aj s novou posilou Romanom Tvrdoňom, Martina zasa s Petrom Galambošom. Domáci začali zhurta už 2. minúte využil Salijiho prihrávku od mantinelu medzi kruhy Belluš – 1:0. Vyrovnať mohol Kokavec, ktorému však puk pred odkrytou bránkou skočil, a tak ho neumiestnil do siete. V závere prvej tretiny mali domácu možnosť presilovky, Tibenský najskôr pred Orčíkom neuspel, ale v ďalšom priebehu presilovej hry napriahol od modrej Filip a puk zrejme aj po teči skončil až v bránke – 2:0.

Martinčania v korčuliarsky dobrom zápase ovládli úvod druhej časti a snažili sa streliť kontaktný gól. Matejkovu tutovku, ako aj ďalšie strely Martina však Rybár zneškodnil a udrelo na druhej strane. Po návrate Giptersa z trestnej lavice dohrávali Piešťany ešte pár sekúnd presilovky. Puk si párkrát vymenili, nakoniec Holovič našiel prihrávkou cez šírku klziska Brňáka, ktorý strelou z prvej prestrelil v 31. minúte Orčíka. Domáci videli 3:0 a hosťujúci tréner bral time out. V závere druhej časti ešte musel zakročiť Rybár.

Aj úvod tretej často patril hosťom z Turca, nakoľko ešte dohrávali presilovku zo záveru druhej tretiny. Tibor Varga však svoju šancu nevyužil, keď bol až moc blízko pri gólmanovi. Piešťany hrali umne a hosti do vyložených šancí Martinčanov už príliš nepúšťali. V 49. minúte sami spečatili konečný výsledok. Tomčák prihrávkou pod seba dal do behu Hrehorčákovi, ten sa dostal až pred Orčíka a strelou pod brvno stanovil na konečných 4:0. Prvý pod za asistenciu si pri góle pripísal aj Roman Tvrdoň.

ŠHK 37 Piešťany – MHC Martin 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Góly:
 3. Belluš (Saliji), 20. Filip (Belluš, Saliji), 31. Brňák (Holovič), 49. Hrehorčák (Tomčák, Tvrdoň). Rozhodovali Lokšík – Návratek, Stanzel, vylúčení: 7:6, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1095 divákov

Hlasy po zápase:

Leo Gudas, tréner Piešťan: "Zápas sa mi hodnotí dobre, Rybár má nulu, mužstvo v defenzíve predviedlo dobrý výkon. Po góle na 1:0 sme sa dostali viac do hry a hokej sa hra na góly. Tie sme, bohužiaľ pre súpera, dali mi. Myslím, že sme hrali dobre, hráči čakali na situácie, premenili šance a taký je hokej."

Ivan Dornič, tréner Martina: "Ťažko mi je hodnotiť zápas, nakoľko podľa mňa výsledok nekorešponduje s predvedenou hrou. Začali sme veľkým tlakom, vytvorili sme si štyri – päť šancí, z ktorých sme nedali gól. Súper dvakrát vystrelil a boli z toho dva góly. V druhej časti sme chceli dať kontaktný gól, no z nášho tlaku sme akurát tak inkasovali. To isté a v tretej tretine. Je to daň za našu mladícku nerozvážnosť. Pokiaľ si naši hráči neuvedomia, že musia zakončiť jednoducho a rýchlo, góly padať nebudú."