Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Vo východniarskom derby zvíťazili Košice na ľade Popradu

Na snímke Ondrej Rusnák z Popradu (vpravo) a Jakub Suja z Košíc v zápase 25. kola hokejovej Tipsport Ligy HK Poprad - HC Košice v Poprade 27. novembra 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Jediný gól domáceho celku strelil Rapáč.

Poprad 27. novembra (TASR) - Po premiérovej predzápasovej šou sa v Poprade hral v prvej tretine podpriemerný extraligový hokej. Hra sa kúskovala, hráči na oboch stranách si nepresne prihrávali. Hostia boli ale hokejovejší a po hrubých chybách v obrane mohli domáci ďakovať Kostúrovi. "Oceliari" šli napokon do vedenia v 16. minúte, keď odrazený puk od zadného mantinelu upratal do siete Hrnka.

Prvá prestávka priniesla oživenie na strane Popradu. Gól ale dali opäť hostia. V presilovke Bartoš šikovne tečoval nahodenie Dudáša a bolo 0:2. Domáci zvýšili dôraz a korčuľovanie, čo im prinieslo viac ako minútovú početnú výhodu o dvoch hráčov. V nej sekundu pred návratom Cebáka znížil Richard Rapáč na rozdiel gólu. Tlak kamzíkov zastavili až dve po sebe nasledujúce oslabenia.

V úvode tretieho dejstva mohol vyrovnať Bartečko, ale jeho individuálny prienik zastavil Melicherčík. V 49. minúte zahrmelo na druhej strane, keď Hričina nachytal domáceho Kostúra na hruškách - 1:3. Po faule na Krotáka, ktorý sám prešiel celého klzisko, nariadili rozhodcovia trestné strieľanie. Kapitán Popradu ho ale nepremenil. Necelé dve minúty pred koncom si vzala domáca striedačka oddychový čas a z hry stiahla brankára. Do opustenej bránky pečatil víťazstvo Košíc vo východoslovenskom derby Bartánus.

HK Poprad - HC Košice 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Góly:
31. R. Rapáč (Suchý, Hvila) - 16. Hrnka (Deyl, Lelkeš) 22. Bartoš (Dudáš, Lelkeš), 49. Hričina (Boltun, Bortňák), 60. Bartánus. Rozhodovali: Jonák, Novák - Kacej, Tvrdoň, vylúčení: 5:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2083 divákov

Hlasy po zápase:

Pavel Paukovček, tréner Popradu: "V prvej tretine bol súper lepší. V druhej sme mali navrch my. Dostali sme sa do hry. Škoda, súper hral dobre v defenzíve, nevedeli sme si s tým poradiť. S jedným gólom sa zápas proti tak kvalitnému súperovi ťažko vyhráva. Gratulujem Košiciam k víťazstvu."



Marcel Šimurda, asistent trénera Košíc: "Úvod zápasu bol z našej strany dobrý. Šli sme do vedenia. V úvode druhej časti sme využili presilovku a odskočili o dva góly. Poprad ale zlepšil hru, znížil a dostal sa na dostrel. V závere sme si výsledok postrážili."
.

Na snímke tréner Košíc Rostislav Čada v zápase 25. kola hokejovej Tipsport Ligy HK Poprad - HC Košice v Poprade 27. novembra 2015.
Foto: TASR/Oliver Ondráš


Na snímke Richard Lelkeš z Košíc (dolu) a Ján Ťavoda z Popradu v zápase 25. kola hokejovej Tipsport Ligy HK Poprad - HC Košice v Poprade 27. novembra 2015.
Foto: TASR/Oliver Ondráš