Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slováci na poslednej skúške pred MS porazili Lotyšov

Na snímke radosť slovenských hráčov po strelení prvého gólu v prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta v hokeji Slovensko - Lotyšsko v Poprade 21. apríla 2018. Foto: TASR/Roman Hanc

Pre zverencov Craiga Ramsayho to bolo štvrté víťazstvo za sebou.

Poprad 21. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v 6. zápase záverečnej prípravy pred MS nad Lotyšmi 4:1. Na zaplnenom zimnom štadióne v Poprade sa o slovenské góly postarali premiérový reprezentačný strelec Martin Fehérváry, Marek Hovorka, Andrej Kudrna a Ladislav Nagy. Pre zverencov Craiga Ramsayho to bolo štvrté víťazstvo za sebou.

5. zápas Euro Hockey Challenge:

Slovensko - Lotyšsko 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Góly:
9. Fehérváry (Graňák, Paulovič), 40. Hovorka (Bakoš, Čajkovský), 60. Kudrna (Hovorka), 60. Nagy (Čajkovský) - 25. Bukarts. Rozhodovali: Kubuš, Orolin - Gajan, Smrek, vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4253 divákov

Slovensko: Godla - Valach, Grman, Jánošík, Ďaloga, Trška, Čajkovský, Graňák, Fehérváry - Svitana, Buc, Bondra - Kudrna, Hovorka, Bakoš - Cingel, Šimun, Nagy - Paulovič, Krištof, Sukeľ -

Lotyšsko: Gudlevskis - Balinskis, Zile, Siksna, Rubins, Salija, Galvins, Jevpalovs, Ševčenko - Redlihš, Pavlovs, Rob. Bukarts - Indrašis, Abols, Karsums - Meija, Batna, Cipulis - Razgals, Bičevskis, Krastenbergs

hlasy po zápase:

Craig Ramsay, tréner SR: "Myslím si, že s týmto zápasom môžeme byť spokojní. V prvej tretine to bol z našej strany dobrý výkon, no neskôr sme sa opäť nevyhli viacerým vylúčeniam. Máme ešte na čom pracovať, najmä naše presilovky by mali byť lepšie."

Ladislav Nagy, kapitán SR: "V prvej tretine sme hrali dobre, boli sme lepší, no v druhej sme upustili od našej hry. Lotyši sa dostali do zápasu aj presilovkami, boli nepríjemní. V tretej časti sme to však na konci rozhodli."

Marek Hovorka, autor víťazného gólu: "S dvoma víťazstvami nad Lotyšskom sme spokojní, ale vieme, že sú činnosti, na ktorých musíme pracovať v ďalších dňoch. Dôležité je, že sme vyhrali, bol plný dom, ľudia sa bavili, takže čo viac si priať? Som rád, že sa zápasy konali v mestách, kde ľudia prišli na hokej a mohli si ho užiť."

Denis Godla, brankár SR: "Potešili nás výsledok aj výkon. Pri inkasovanom góle som puk nevidel ideálne, ale, našťastie, nás ten gól nemusel mrzieť."


Do zostavy slovenského tímu sa vrátil útočník Ladislav Nagy, v kádri už nefiguroval Michel Miklík. Prvá tretina herne aj výsledkovo patrila slovenskému tímu. Bakoš v 1. minúte a Šimun v 8. však ešte svoje šance nepremenili. V 9. minúte najskôr Čajkovský nezakončil ofenzívny výpad, ale krátko nato sa strelou od modrej čiary presadil Fehérváry, pre ktorého to bol prvý gól v seniorskej reprezentácii. Lotyši neboli v prvej časti ofenzívne nebezpeční, no v 11. minúte mohli vyrovnať, keď Indrašisovu sľubnú šancu zmaril brankár Godla.

Druhá tretina priniesla väčšiu aktivitu Lotyšov a Godla musel viackrát dávať pozor. V 25. minúte však kapituloval, keď nestačil na Bukartsovu strelu v presilovke - 1:1. Lotyši si v 28. minúte utvorili tlak aj zásluhou viacerých slovenských chýb v rozohrávke, Pavlovs ani Indrašis však Godlu neprekvapili. Aj na druhú prestávku išli spokojnejší domáci reprezentanti po tom, ako v 40. minúte Hovorka usmernil prihrávku Čajkovského - 2:1.

Na snímke vľavo hráč Lotyšska Maris Bičevskis, vpravo hráč Slovenska Patrik Svitana v prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta v hokeji Slovensko - Lotyšsko v Poprade 21. apríla 2018.
Foto: TASR/Roman Hanc


Tretia tretina bola najmä o taktickej hre slovenského tímu, ktorý sa snažil o kontrolovanie výsledku. Slováci viackrát zamkli súpera v jeho pásme, ale do výhodných streleckých pozícií sa dostávali iba zriedkavo. Tesný náskok nezvýšili ani v dvoch presilovkách, v ktorých mali sľubné šance Hovorka i Kudrna. Ten si však všetko vynahradil v 60. minúte, keď pri power play Lotyšov skóroval do prázdnej bránky. Na konečných 4:1 uzavrel dve sekundy pred koncom Nagy, ktorý využil výbornú prihrávku Čajkovského.

Tímy si po riadnom hracom čase opäť vyskúšali aj samostatné nájazdy. V nich sa zo slovenského tímu presadili Hovorka a Svitana.