Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

SR proti Dánsku aj so Slafkovským či Bucom, bez potrestaného dua

Na snímke hráči Slovenska pred zápasom základnej A-skupiny Veľká Británia - Slovensko na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v nedeľu 23. mája 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V pozícii náhradníka brankára Júliusa Hudáčeka bude opäť Adam Húska.

Riga 29. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti nastúpia v sobotu od 19.15 proti Dánsku v bránke opäť s Júliusom Hudáčekom. Po prehre so Švajčiarskom 1:8 nastalo v zostave SR viacero zmien, dve z nich boli vynútené pre jednozápasové tresty obrancu Mislava Rosandiča a útočníka Kristiána Pospíšila.

Namiesto Rosandiča nastúpi v prvom obrannom páre Samuel Kňažko, ktorý sa posunie z tretej defenzívnej dvojice. Tú bude s Adamom Jánošíkom tvoriť Mário Grman, ktorý nehral proti Švajčiarom. Do zostavy SR sa vráti aj Martin Bučko, ktorý v druhej obrannej dvojici vedľa Mareka Ďalogu nahradí Šimona Nemca.

Z útokov zostal v pôvodnom zložení iba elitný, v ktorom sú Róbert Lantoši, Marek Hrivík a Peter Cehlárik. Proti Dánom nenastúpia okrem Pospíšila ani Adrián Holešinský a Jakub Sukeľ. Nahradia ich Martin Faško-Rudáš, Juraj Slafkovský a Dávid Buc, pre ktorého to bude prvý zápas na turnaji.

V pozícii náhradníka brankára Júliusa Hudáčeka bude opäť Adam Húska.

Zostava SR proti Dánsku: Hudáček - Gernát, Kňažko, Bučko, Ďaloga, Jánošík, Grman, Ivan, Gachulinec - Lantoši, Hrivík, Cehlárik - Faško-Rudáš, Krištof, Studenič - Kelemen, Roman, Skalický - Liška, Buc, Slafkovský