Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Sláviu čaká Volley project UKF Nitra vo finále Slovenského pohára

Volejbalistky Slávie EU Bratislava Foto: TASR/Milan Kapusta

Volejbalistky z Nitry si zahrajú o celkový triumf v tejto súťaži prvýkrát v histórii klubu.

Stará Ľubovňa 11. februára (TASR) - Volejbalistky VK Slávia EU Bratislava vyhrali v prvom semifinále Slovenského pohára v Starej Ľubovni nad KV MŠK Oktan Kežmarok 3:0 a v nedeľu budú obhajovať zisk trofeje.

V repríze minuloročného finále potvrdila Slávia úlohu favorita, hoci v dramatickej koncovke mal Kežmarok mal niekoľko setbalov a mohol duel zdramatizovať. Slávia vyhrala dlhý tretí set 32:30. Najlepšími hráčkami zápasu sa stali Miroslava Reháková (Slávia) a Monika Smák (Kežmarok).

Druhým finalistom sa stali hráčky Volley project UKF Nitra a o celkový triumf v tejto súťaži si zahrajú prvýkrát v histórii klubu. Zverenkyne Martina Rašnera zdolali v semifinále 1. Bratislavský volejbalový klub 3:1, keď prehrávali 0:1 a 13:17. Vo finále sa UKF Nitra stretne v nedeľu o 15.00 s obhajcom trofeje VK Slávia EU Bratislava.

Slovenský pohár, Final Four, 1. semifinále žien:

VK Slávia EU Bratislava - KV MŠK Oktan Kežmarok 3:0 (20, 15, 30)


72 minút. Rozhodovali: J. Niklová a D. Hodoň, 250 divákov.

Hlasy po zápase:

Michal Matušov, tréner Slávie: "Teším sa z postupu do finále, o to viac, že sme zvládli prvý krok, ktorý býva ťažký. O postupe do finále rozhoduje jeden zápas a hrá sa na neutrálnej pôde. Som rád, že to hráčky zvládli. Vo finále to bude určite oveľa ťažšie, musíme sa zomknúť ako družstvo a hrať kolektívnejšie."

Blanka Špaková, trénerka Kežmarku: "Bola som veľmi spokojná s prihrávkou aj hrou v poli, lebo sme toho pochytali veľa. Slabinu sme mali v tom, že sme sa viackrát dostali do kontry, ale nedokázali sme zložiť loptu. V tomto sa musíme zlepšiť. Hodnotím pozitívne, že sa dievčatá v koncovkách nebáli a nebol tam alibizmus. V koncovke tretieho setu nám chýbalo viac šťastia."

Volley project UKF Nitra - 1. Bratislavský volejbalový klub 3:1 (-20, 23, 19, 15)


Zápas trval 103 minút. Rozhodovali: D. Daruľa a P. Andrejčák, 200 divákov.

Hlasy po zápase:

Martin Rašner, tréner UKF: "My sme jasne deklarovali, že ideme bojovať a pracovať s tým, čo máme. My tým hráčkam veríme. Pri zranení Stankovianskej sme museli pristúpiť k zmenám a na post univerzálky išla Richweissová, ktorá to zvládla dobre. Veľmi musím pochváliť druhú nahrávačku Lukáčovú. Vystriedala v prvom sete Hradeckú, ktorej nebolo dobre a zvládla to fantasticky. Družstvo pochopilo filozofiu, ktorú od nich chceme po dočasnom odchode Stankovianskej. V takomto zložení trénujeme dva týždne, čo v lige na 1. BVK ešte nestačilo a robili sme veľa chýb. My sme ich zatlačili servisom, výborne sme prihrávali a blokovali a sme veľmi spokojní. Dievčatá hrali o srdcom a bojovali. Vo finále nás čaká Slávia, ideme bojovať a každý je hrateľný."

Tomáš Varga, tréner 1. BVK: "Zápas sa zlomil v prvom sete, v ktorom sme veľmi dobre začali a hrali sme to, čo sme chceli. Potom sme sa zasekli v jednom postavení, prišli naše chyby a dostali sme ich na koňa. Začali si veriť, pretože boli bez svojej prvej univerzálky a nemali čo stratiť. Prehrali sme si to sami, nezložili sme bodovky, trápili sme sa v útoku a ani nahrávačka nepomohla krajným hráčkam. V momentoch, keď sme sa doťahovali, tak sme spravili chybu. Nehodnotím to ako veľké sklamanie sklamanie, pretože Slovenskému poháru sme nedávali väčšiu vážnosť než si zaslúži. Do finále sme však chceli postúpiť, bol to náš cieľ, ktorý sme nesplnili a musíme sa tomu postaviť čelom a sústrediť sa na ďalšie zápasy a na play off."



Muži hrali semifinále



Volejbalisti VKP Bystrina SPU Nitra vyhrali v prvom semifinále Slovenského pohára v Starej Ľubovni nad VK Spartak UJS Komárno 3:0 a postúpili do finále.

Volejbalisti VK Mirad PU Prešov postúpili do finále a budú obhajovať zlato z minulého roka. V sobotňajšom večernom semifinále zdolali zverenci Jaroslav Vlka v päťsetovej bitke Prievidzu a v nedeľu o 17.30 sa vo finále stretnú s VK Bystrina SPU Nitra.

Slovenský pohár, Stará Ľubovňa, 1. semifinále mužov:

VKP Bystrina SPU Nitra - VK Spartak UJS Komárno 3:0 (19, 21, 25)
Zápas trval: 78 minút, rozhodovali: Malík, Höger, 500 divákov.

Hlasy po zápase:

Marek Kardoš, tréner Nitry: "Dobre sme čítali hru až na to postavenie, keď bol Ilič zadný. Celkovo sme však mali 13 blokov, urobili sme minimum chýb a až na niektoré stredné pasáže, keď nám zbytočnými chybami na príjme, sme spokojní. Nebol to fyzicky náročný duel, ušetrili sme sily a tešíme sa na finále."

Miroslav Palgut, tréner Komárna: "Nitru sme potrápili len v treťom sete. V prvom a druhom sme bohužiaľ nehrali to, na čo máme a čo by sme mohli hrať. Mrzí ma, že v každom zápase sme doteraz uhrali aspoň jeden set a teraz sa nám to nepodarilo. V druhom sete nám padlo veľa ulievok a lôpt, ktoré by sme na tejto úrovni mali vyriešiť. Tým pádom sme nemali šancu. Nitra je veľmi dobrá v obrane, ale hrá je toľko, koľko jej súper dovolí. Súper dobre čítal nášho nahrávača a často sme útočili proti kompaktnej obrane. Nitra mala v prvom sete šesť blokov, čo je veľa."

VK Mirad PU Prešov - VK Prievidza 3:2 (16, -21, 17, -17, 12)
Zápas trval 114 minút, rozhodovali: Porvazník, Mokrý, 500 divákov.


Jaroslav Vlk, tréner Prešova: "Mali sme rešpekt pred Prievidzou, ale verili sme vo víťazstvo. Výborne sme začali a prvý set vyznel jasne v náš prospech. V druhom sme viedli 13:9, ale po nezložených loptách sme zbytočne znervózneli a nevedeli sme sa dostať do tempa. V treťom sete sme chytili rytmus a boli sme na koni, ale potom sme opäť nepochopiteľne prestali hrať a v závere som už šetril hráčov zo základu na tajbrejk. Piate sety sú o šťastí a my sme ho mali viac. Sme radi, že sme postúpili do finále, kde sa stretneme opäť s Nitrou. Nedávno sme ich zdolal v extralige a tento výsledok môže zarezonovať. Nitra má o niečo viac času na regeneráciu, ale my sa pokúsime sa to dať tak dokopy, ale sme boli zajtra čo najlepšie pripravení na finále."

Richard Nemec, tréner Prievidze: "Prehra nás mrzí, pretože v piatom sete je všetko otvorené. Keby sme sa držali taktiky a toho čo nám vychádzalo, tak si myslím, že by to dopadlo inak, ale nevyšlo to. Vedeli sme, že Prešov je skúsený a je zvyknutý na takéto zápasy. My sme takýto veľmi dôležitý zápas zažili prvýkrát a bol to pre nás krst ohňom. Gratulujem Prešovu k postupu do finále, na druhej strane chalanom nemám čo vytýkať. Bojovali, ale nestačilo to. Sezóna pokračuje ďalej a ideme sa pripravovať na play off."