Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

FED CUP: Šramková nezískala Heart Award za prístup k reprezentácii

Na snímke slovenská tenistka Rebecca Šramková Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Šramková mala hlavný podiel na víťazstve Slovenska 3:2 a postupe do aprílovej baráže, v ktorej zverenky kapitána Mateja Liptáka privítajú v bratislavskom NTC Holandsko.

Londýn 3. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Rebecca Šramková nezískala fedcupové "srdiečko" za prístup k reprezentácii. Držiteľkou ceny "Heart Award" sa na základe hlasovania fanúšikov stala Bieloruska Arina Sobolenková. Šramková sa dostala do štvorčlennej nominácie za výborné výkony vo februárovom dueli 1. kola II. svetovej skupiny na pôde Talianska. Pri svojom debute v prestížnej tímovej súťaži vyhrala na antuke vo Forli obe dvojhry, keď zdolala Saru Erraniovú i Francescu Schiavoneovú.

Šramková mala hlavný podiel na víťazstve Slovenska 3:2 a postupe do aprílovej baráže, v ktorej zverenky kapitána Mateja Liptáka privítajú v bratislavskom NTC Holandsko. Šramková súperila ešte s Češkou Karolínou Plíškovou a Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou, ktoré tiež podali pozoruhodné výkony vo februárových dueloch svetovej, resp. II. svetovej skupiny. "Srdiečko" zo Sloveniek dvakrát získala Daniela Hantuchová (2012 a 2013). Okrem Sobolonkovej sa z ocenenia tešia Britka Heather Watsonová, Kanaďanka Bianca Andrescuová a Kazaška Galina Voskobojevová.