Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Srbský obranca Živkovič podpísal 2,5-ročnú zmluvu s Dunajskou Stredou

Hráčom Dunajskej Stredy začala zimná príprava pred jarnou časťou futbalovej Fortuna ligy 8. januára 2016 v Dunajskej Strede. Foto: TASR - Martin Baumann

Živkovič okrem Partizanu pôsobil v Teleoptiku Zemun, Vojvodine Novi Sad, naposledy obliekal dres litovskej Suduva Marijampole.

Dunajská Streda 18. februára (TASR) - Srbský futbalista Marko Živkovič bude v jarnej časti Fortuna ligy obliekať dres FC DAC 1904 Dunajská Streda. S klubom zo Žitného ostrova sa 21-ročný obranca, ktorý je odchovancom Partizanu Belehrad, dohodol na dva a polročnej zmluve. Informáciu priniesla oficiálna internetová stránka DAC-u.

Živkovič okrem Partizanu pôsobil v Teleoptiku Zemun, Vojvodine Novi Sad, naposledy obliekal dres litovskej Suduva Marijampole. Napriek mladému veku už nazbieral 61 štartov v srbskej a litovskej najvyššej súťaži. V júli 2014 vo farbách Vojvodiny nastúpil v predkole Európskej ligy proti AS Trenčín.

S mužstvom Dunajskej Stredy sa pripravuje od konca januára a absolvoval s ním aj sústredenie v Turecku. "Som veľmi šťastný, že sme tento prestup dotiahli do úspešného konca. Marko napriek mladému veku disponuje bohatými skúsenosťami. V Partizane Belehrad získal výborné základy, navyše v materskom klube aj vo Vojvodine nazbieral cenné skúsenosti. Teším sa, že sme dokázali získať talentovaného hráča ako je Marko," povedal tréner Tomislav Marič po podpise zmluvy so srbským mladíkom.

Jarná časť Fortuna ligy klope na dvere, zápasy 20. kola sú na programe na budúci týždeň od piatka do nedele. Práve v nedeľu ho uzavrie duel DAC-u so Spartakom Myjava, v ktorom môže Živkovič zaknihovať debut v "žlto-modrých" farbách nového zamestnávateľa.