Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Stamkos sa po dvojzápasovej absencii vráti do zostavy Tampy Bay

Center Tampy Bay Lightning Steven Stamkos (91) gratuluje centrovi Braydenovi Pointovi (21), ktorý strelil gól proti Floride Panthers počas tretej tretiny predsezónneho zápasu hokejovej NHL v sobotu 7. októbra 2023 v Sunrise, Florida. Foto: TASR/AP

Stamkos odohral v novom ligovom ročníku dva duely, v ktorých strelil dva góly a pridal rovnaký počet asistencií.

Tampa 19. októbra (TASR) - Kanadský hokejista Steven Stamkos sa po dvojzápasovej absencii pre zranenie vráti do zostavy Tampy Bay Lightning. Kapitán "bleskov" sa zúčastnil ranného rozkorčuľovania po zotavení z nešpecifikovaného zranenia v dolnej časti tela. Tím zámorskej NHL tiež uviedol, že rekonvalescencia ruského brankára Andreja Vasilevského prebieha podľa plánu.

Stamkos odohral v novom ligovom ročníku dva duely, v ktorých strelil dva góly a pridal rovnaký počet asistencií. Celkovo je pred stretnutím proti Vancouveru Canucks v historickom rebríčku strelcov na 40. mieste s 517 gólmi v 1005 zápasoch základnej časti profiligy. Stamkos sa približuje aj k najlepšiemu slovenskému strelcovi Mariánovi Hossovi, ktorý je na 36. priečke s 525 presnými zásahmi.

Tampe od úvodu sezóny chýba brankár Vailevskij, ktorý pred troma týždňami podstúpil operáciu. Jeho návrat sa očakáva koncom novembra alebo na začiatku decembra. "Je workoholik v tom, ako sa pripravuje a ako sa stará o svoje telo. Všetko však ide podľa plánu," povedal o rehabilitačnom procese 29-ročného Rusa hlavný tréner Jon Cooper.