Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Novým trénerom HC Košice sa stal Milan Staš

Milan Staš (ilustračná foto) Foto: TASR

"Trénovať Košice alebo Slovan na Slovensku v hokeji je ako v Anglicku trénovať Arsenal alebo Manchester United vo futbale," vyhlásil nový tréner Košíc.

Košice 11. novembra (TASR) - Novým trénerom hokejového klubu HC Košice sa v nedeľu stal Milan Staš, ktorý nahradil vo funkcii českého lodivoda Radima Rulíka. Pre TASR to potvrdil prezident HC Košice Juraj Mondík.

"Vedenie HC Košice ma oslovilo už skôr, no doriešilo sa to až dnes. Keďže som bol pod zmluvou, tak to bolo komplikované," skonštatoval Staš a pokračoval: "Prezidentovi Sanoku som povedal, že trénovať Košice alebo Slovan na Slovensku v hokeji je ako v Anglicku trénovať Arsenal alebo Manchester United vo futbale. Dúfam, že to pochopil, že je to pre mňa výzva."

Staš naposledy pôsobil v poľskom Sanoku, kam prišiel z Banskej Bystrice, kde pôsobil štyri sezóny (2008-2012). Vedenie extraligového hokejového HC Košice ukončilo spoluprácu s českým trénerom Rulíkom na základe nevyrovnaných výkonov košického mužstva, ktorému sa nedarilo predovšetkým v domácom prostredí.

"Môžem potvrdiť, že do konca aktuálnej sezóny sme na pozíciu hlavného trénera angažovali Milana Staša. Pre neho sme sa rozhodli preto, lebo pozná naše prostredie, viacerí hráči, ktorí sú v súčasnom kádri, už boli pod jeho vedením, poznajú ho a on pozná ich. Jeho angažovaním si sľubujeme zlepšenie herného prejavu a eliminovanie nevyrovnaných výkonov," povedal pre TASR Mondík.