Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Stavanger víťazom Kontinentálneho pohára, využil zaváhanie Donbassu

Kontinentálny pohár tak prvýkrát v histórii vyhral nórsky tím, pre Stavanger je to najväčší úspech v klubových dejinách.

Rouen 13. januára (TASR) - Nórsky hokejový klub Stavanger Oilers sa stal prekvapujúcim víťazom Kontinentálneho pohára 2014. K prvenstvu mu pomohol senzačný triumf domáceho Rouenu v záverečnom stretnutí Superfinále nad Donbassom Doneck 4:3 po samostatných nájazdoch.

Stavanger vo svojom poslednom vystúpení na finálovom turnaji vo Francúzsku zdolal talianske Asiago 7:2, vysoká výhra mu však vtedy ešte nezaručovala zisk pohára. Donbassu v druhom nedeľňajšom súboji stačilo na celkový triumf akékoľvek víťazstvo nad dovtedy bezbodovým Rouenom, no ukrajinský účastník KHL zaváhal a v nájazdoch rozhodol o triumfe domáceho klubu Anthony Rech. V zápase sa predstavili aj dvaja slovenskí hokejisti, v útoku domácich hral Juraj Štefanka, za Donbass nastúpil obranca Peter Podhradský. Brankár Donecka Ján Laco sledoval stretnutie zo striedačky ako náhradník.

Kontinentálny pohár tak prvýkrát v histórii vyhral nórsky tím, pre Stavanger je to najväčší úspech v klubových dejinách.



Konečné poradie:

1. Stavanger Oilers 7 bodov, 2. Donbass Doneck 6, 3. Asiago Hockey 3, 4. Rouen Dragons 2