Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Štefan Rosina v Brands Hatch na 17. mieste

Na snímke pretekár Štefan Rosina. Foto: TASR - Martin Baumann

Spolu s Holanďanom Jeroenom Bleekemolenom bojovali v Lamborghini Huracán GT3 o bodovanú prvú desiatku.


Brands Hatch 8. mája (TASR) - Slovenský automobilový pretekár Štefan Rosina skončil v hlavných pretekoch Sprint Cupu špičkového seriálu Blancpain GT Series na 17. mieste. Spolu s Holanďanom Jeroenom Bleekemolenom bojovali v Lamborghini Huracán GT3 o bodovanú prvú desiatku, keď sa po štarte zo 16. miesta posunuli na 13. priečku.

Po úvodných pretekoch roka v Misane sa ani na legendárnom okruhu Brands Hatch nevydarili rakúskemu tímu Grasser Racing zastávky v boxoch. Mechanici síce zvládli výmeny kolies v najrýchlejších časoch, ale dve z troch vozidiel dostali trest prejazdu boxovou uličkou za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti. Medzi nimi aj Štefan Rosina.

"Bojujeme s absolútnou svetovou jazdeckou a tímovou špičkou v kategórii GT3, takže skončiť na 17. mieste nie je vôbec zlé. Naše ambície však siahajú vyššie, takže sa musíme ešte viac snažiť. Oproti Taliansku sa nám v Anglicku podarilo zrýchliť, ale ešte stále nám chýbajú nejaké desatinky. Verím, že sa nám to postupne podarí stiahnuť a budeme bojovať o víťazstvá. V kvalifikačných pretekoch som mal kontakt s jedným Bentley, čo ma trochu spomalilo a 16. miesto bolo maximum. V hlavných pretekoch som striedal Bleekemolena a pár sekúnd sa mi nepodarilo naštartovať auto. Potom som zajazdil slušný čas a je škoda, že preteky neutralizoval Safety Car, možno by som vedel útočiť. Moju snahu však zastavil trest a bolo po dobrom výsledku. Nevadí, sme optimisti a veríme, že víťazstvá v tejto sezóne na nás ešte čakajú,“ uviedol Štefan Rosina v tlačovej správe.

Tretie kolo Blancpain GT Series Sprint Cup sa pôjde v prvý júlový víkend na nemeckom Nürburgringu.