Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Štefek: S dlhmi bývalého vedenia deaflympionikov nemáme nič spoločné

Prezident Slovenskej federácie nepočujúcich športovcov (SFNŠ) Miloš Štefek Foto: TASR/Martin Baumann

V dňoch od 25. júla do 5. augusta sa nepočujúci športovci zúčastnia na deaflympiáde v hlavnom meste Bulharska Sofii.

Bratislava 8. júla (TASR) – Nepočujúci športovci si založili novú organizáciu a s dlhmi predchádzajúceho vedenia už nemajú nič spoločné. Na margo nevydarenej organizácie deaflympijských zimných hier v roku 2011 na Slovensku to povedal prezident Slovenskej federácie nepočujúcich športovcov (SFNŠ) Miloš Štefek.

"Po blamáži zimnej Deaflympiády 2011 vo Vysokých Tatrách sme sa snažili nájsť novú organizáciu, ktorou sa stala SFNŠ. Išli sme na kongres v Ríme, v Taliansku a žiadali sme o odstúpenie starého výboru," uviedol Štefek. Podľa jeho slov nová organizácia našla podporu aj na medzinárodnom poli. Ako ďalej dodal, v súvislosti s dlhmi, ktoré vznikli počas neúspešnej organizácie deaflympiády, sa takmer všetky štáty obrátili na medzinárodný súd a žiadajú vrátenie peňazí. "My už s týmto nemáme nič spoločné, pretože máme nových ľudí, novú organizáciu a čistý stôl," dodal prezident federácie.

Na snímke uprostred prezident SR Ivan Gašparovič dostal do daru k meninám tortu od prezidenta Slovenskej federácie nepočujúcich športovcov (SFNŠ) Miloša Štefeka (vľavo), vpravo vedúci slovenskej výpravy na XXII. Letnej Deaflympiáde v Sofia 2013 Rastislav Hrdlík.
Foto: TASR/Martin Baumann

V dňoch od 25. júla do 5. augusta sa nepočujúci športovci zúčastnia na deaflympiáde v hlavnom meste Bulharska Sofii. Športovci v pondelok v prezidentskom paláci za účasti prezidenta SR Ivana Gašparoviča zložili slávnostný sľub členov výpravy SR. "Som presvedčený, že vás po tom všetkom, čo sa na Slovensku stalo v rámci vašej olympiády, budú vaši kolegovia športovci a predstavitelia vašej olympiády brať vážne a rešpektovať. A že tie krivdy, ktoré sa stali odčiníte vašimi výkonmi," uviedol v príhovore prezident Gašparovič. Ten im zároveň poprial, aby úspešne reprezentovali krajinu.

Nepočujúci športovci budú reprezentovať v športoch ako atletika, bowling, bedminton, stolný tenis a cyklistika.

Pred odchodom na 22. letnú deaflympiádu zložili športovci slávnostný sľub




Prezident Ivan Gašparovič dostal od slovenských deaflympionikov k meninám originálnu tortu