Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Športové prehrešky neutíchajú ani po skončení letnej olympiády v Riu

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Stiahnutí rozhodcovia z Ria idú pred disciplinárnu komisiu boxeristov. Tréner kórejských plavcov zase odstúpil pre škandál so skrytými kamerami, ktorými jeho zverenci tajne špehovali svoje kolegyne.

Lausanne 31. augusta (TASR) - Medzinárodná boxerská asociácia (AIBA) vyvodí disciplinárne opatrenia voči rozhodcom, ktorých pre nesprávne verdikty na olympijských hrách stiahla z brazílskeho Ria de Janeiro. Informovala o tom agentúra AP.

Jednotlivcov a príslušné federácie posunuli disciplinárnej komisii na ďalšie vyšetrovanie. Z OH 2016 predčasne poslali nešpecifikované množstvo arbitrov, ktorí nesplnili štandardy AIBA. Jej štruktúry sa stretli tento týždeň vo švajčiarskom Lausanne, kde hodnotili olympijský turnaj. Asociácia zvažuje zvýšenie počtu bodujúcich rozhodcov z troch na päť.

Tréner kórejských plavcov odstúpil pre škandál so skrytými kamerami

Hlavný tréner reprezentácie Kórejskej republiky Ahn Jong-taek odstúpil pre obvinenia, že dvaja plavci skrytými kamerami tajne špehovali ženské kolegyne v tréningovom centre v roku 2013. Informovala o tom agentúra AP.



Ahn Jong-taek zastával pozíciu od roku 2012 a cítil zodpovednosť za škandál. Zároveň tvrdil, že on a ani ďalší tréneri nevedeli, čo sa udialo. Polícia v Soule vyšetruje duo bývalých reprezentantov, jeden sa už priznal. Druhý, ktorý sa podľa predstaviteľa tamojšieho olympijského výboru Parka Seong-sua zúčastnil aj na nedávnych OH v brazílskom Riu de Janeiro, poprel svoju vinu.

Polícia skúma v zaistenom prenosnom počítači, či obsah zverejnili na internet. Olympijský výbor Kórejskej republiky spustil vlastné nezávislé vyšetrovania, tím expertov prehľadal dve tréningové zariadenia, ale nenašiel iné skryté kamery.