Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Stoch opustil kemp v Rakúsku, medzi hráčov prišiel Majk Spirit

Na archívnej snímke Miroslav Stoch Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovenský tím sa v Rakúsku pripravuje na európsky šampionát, ktorý sa 10. júna začne vo Francúzsku.

Windischgarsten 24. mája (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák uvoľnil z kempu v rakúskom Windischgarstene krídelníka Miroslava Stocha. Dvadsaťšesťročný legionár tureckého Bursasporu o to podľa informácie oficiálnej stránky SFZ požiadal sám z vážnych rodinných dôvodov.

Ako neskôr uviedol SFZ na prezentácii na sociálnej sieti hráči aj realizačný tím slovenskej futbalovej reprezentácie vyjadrili úprimnú sústrasť "Miňovi" Stochovi k úmrtiu jeho mamy. "Je to pre nás šokujúca správa," odpovedal Juraj Kucka na utorňajšom mediálnom termíne na otázku, ako táto informácia zasiahla reprezentáciu a dodal. "Ťažko niečo k tomu povedať. Dúfame, že to Miňo zvládne, bude silný a že sa medzi nás vráti a ukáže svoju silu opäť aj na ihrisku."

Po sérií kondolenčných prejavov sa na oficiálnom webe SFZ krátko vyjadril aj Stoch: "Ďakujem všetkým ľuďom, ktorí mi v tejto, pre mňa veľmi ťažkej chvíli, vyjadrili svoju spoluúčasť. Zároveň si dovolím všetkých požiadať o rešpektovanie môjho súkromia, je to veľmi osobný okamih a verím, že pochopíte moju ďalšiu zdržanlivosť vo verejnom vyjadrovaní. Ďakujem vám za pochopenie."

Slovenský tím sa v Rakúsku pripravuje na európsky šampionát, ktorý sa 10. júna začne vo Francúzsku. Súpermi SR v B-skupine budú Wales (11. júna v Bordeaux), Rusko (15. júna v Lille) a Anglicko (20. júna v Saint-Étienne). Predtým odohrajú Kozákovi zverenci tri prípravné zápasy - 27. mája s Gruzínskom, 29. mája s Nemeckom a 4. júna privítajú v Trnave futbalistov Severného Írska.

Napriek tomu, že pondelňajšie dopoludnie bolo v programe reprezentácie vyhradené osobnému voľnu, viacerí hráči ho využili na individuálne tréningy na bicykli alebo v posilňovni. Postupne prichádzali ďalší nominovaní, z ďalekého Kazachstanu dorazil Lukáš Tesák, ktorý krátko po príchode individuálne trénoval s kondičným koučom Martinom Rusňákom.

"Tesne po obede medzi hráčov zavítal technický riaditeľ Ján Greguš a manažér vzdelávania trénerov SFZ Zsolt Pakusza, aby im predstavili postup a možnosti pre získanie ich trénerských licencií. Hráči, ktorí boli účastníkmi MS 2010 v Juhoafrickej republike, už majú priznanú UEFA B licenciu a môžu získať vyššiu UEFA A licenciu. Pre všetkých pripravil technický úsek SFZ viacero odborných publikácií," informoval web SFZ.

Do Windischgarstenu zavítal v priebehu pondelka aj raper Majk Spirit. Nielen, aby sa pozdravil s hráčmi, medzi ktorými má viacero priateľov, ale aby nakrútil zábery do pesničky, ktorú zložil a nahral špeciálne pre slovenských futbalistov chystajúcich sa na EURO. Majk Spirit, vlastným menom Michal Dušička, sa aktívne venoval futbalu - v žiackych a dorasteneckých kategóriách bol brankárom ŠK Slovan Bratislava.