Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Stolní tenisti Balážová a Pištej chcú miestenku do Tokia

Na archívnej snímke slovenská reprezentantka v stolnom tenise Barbora Balážová. Foto: FOTO TASR - Michal Svítok

Slovenský pár prišiel do Bieloruska ako favorit, výsledky z posledných turnajov ho katapultovali na najvyššiu nasadenú pozíciu.

Minsk 24. júna (TASR) - Barbora Balážová a Ľubomír Pištej zatiaľ spĺňajú úlohu favoritov na II. európskych hrách v Minsku. V miešanej štvorhre sa prebojovali už do semifinále, pričom svojich doterajších súperov zdolali jednoznačne. S postupom však narastá aj nervozita, veď v hre je veľa, okrem medailí aj jedna miestenka na budúcoročné olympijské hry v Tokiu.

Slovenský pár prišiel do Bieloruska ako favorit, výsledky z posledných turnajov ho katapultovali na najvyššiu nasadenú pozíciu. Balážová s Pištejom ju zatiaľ potvrdzujú, v 1. kole a štvrťfinále zdolali svojich súperov jednoznačne 3:0. Aj preto je ich sebavedomie vysoké. "Veríme si. Vyhrali sme dvakrát 3:0, doteraz nebol žiadny iný výsledok 3:0 okrem našich zápasov, takže hráme dobre, ale ešte nám chýbajú dva kroky," povedal Pištej, ktorý pripomenul hlavný cieľ.

Tým je vyhrať celý turnaj a zaistiť si tak miestenku do Japonska. Na ceste za ním však Slovákov čakajú ešte posledné dve prekážky. Tou prvou je nemecký pár Patrick Franziska a Petrissa Soljová, ktorý v semifinále vyradil Talianov Giorgiu Piccoliniovú a Niagola Stojanova. Slováci si do ďalšieho súboja želali práve dvojicu z Apeninského polostrova. "Jednoznačne Talianov, keďže Nemci spolu hrajú dlhú dobu, sú zohratí a je to asi jeden z najkvalitnejších párov v Európe, s ktorým sa môžeme stretnúť. Ale myslím si, že môžeme zdolať kohokoľvek dostaneme," uviedla ešte pred nemeckým postupom Balážová. "Nie medzi najlepších, ale sú najlepší v Európe. Keďže ich Taliani nevyradili, musíme to spraviť my," povedal Pištej.

Čím ďalej, tým viac hrá väčšiu úlohu mentálna stránka. "Všetci sú nervózni, pretože ide o veľa. Bude to najmä o tom, ako si dokážeme udržať nervy. Tým, že je tu iba jedna miestenka, tak je jedno, s kým budeme hrať semifinále a finále, pretože len celkový víťaz berie všetko," dodala Balážová.

Slováci nastúpia proti Nemcom v utorok o 10.45 h miestneho času (9.45 SELČ), v prípade postupu sa stretnú s lepšou dvojicou zo súboja Laura Gasnierová a Tristan Flore z Francúzska a Bernadette Szőcsová a Ovidiu Ionescu z Rumunska. Zdolané tímy si zahrajú o bronz.