Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Stolnotenistka Balážová trikrát obhájila, tretí titul pre Šeredu

Majstrovstvá Slovenska mužov a žien v stolnom tenise sa konali 4. marca 2007 v Bratislave. Na snímke Peter Šereda počas dvojhry. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Barbora Balážová obhájila titul majsterky Slovenska vo dvojhre, štvorhre aj v mixe. V dvojhre mužov uspel už tretí raz Peter Šereda.

Bratislava 3. marca (TASR) - Stolná tenistka Barbora Balážová v nedeľu v Bratislave obhájila titul majsterky Slovenska vo dvojhre, štvorhre aj v mixe a opäť potvrdila svoju dominanciu. Vo dvojhre mužov sa zo svojho tretieho titulu a prvého po siedmich rokoch tešil Peter Šereda.

Pre slovenskú jednotku Balážovú to bol celkovo štvrtý majstrovský titul vo dvojhre a tretí v rade. Dvadsaťročná hráčka nemeckého Essenu prešla turnajom hladko a menšie problémy jej narobila až jej finálová súperka Soňa Hudecová. Balážová prehrala úvodné dva sety (-8, -5), no v ďalších už svojej protivníčke nedala príliš šancí a nakoniec sa tešila z triumfu 4:2. "Bolo to náročné, vo finále som prehrávala už 0:2, takže som sa musela pozviechať a v prvom rade koncentrovať, aby som hrala lepšie. V prvých dvoch setoch som robila veľa chýb. Bol to najťažší zápas na turnaji, Soňa hrala naozaj dobre, určite lepšie ako vlani. Myslím si, že to pramení z toho, že v semifinále mala ťažký zápas proti Andree Daubnerovej, kde bolo veľmi veľa výmen, takže bola naozaj rozohraná. Zo začiatku som na to nebola pripravená a prekvapila ma," uviedla pre TASR.

Vo štvorhre triumfovala Balážová s Hudecovou nad Martinou Adámekovou a Líviou Drotárovou jednoznačne 3:0 a obhájila aj prvenstvo v mixe, kde nastúpila s Ľubomírom Pištejom. "Obhájila som tituly v dvojhre, štvorhre a v mixe, takže som veľmi spokojná. Teraz sa zameriam na majstrovstvá sveta, uvidíme, ako dopadnú. Poctivo sa na ne pripravujem, tak dúfam, že sa to odzrkadlí," dodala.



Oveľa ťažšiu cestu za zlatom v dvojhre mal Šereda. Najprv sa v semifinále stretol s víťazom z uplynulých troch rokov Ľubomírom Pištejom, ktorého zdolal v náročnom zápase 4:1. Vo finále nastúpil proti naturalizovanému Číňanovi Bai He, ktorý sa premiérovo predstavil na MSR a predvádzal veľmi dobrú hru. Šereda na neho dlho nevedel nájsť recept, prehrával už 0:3 na sety a zdalo sa, že titul získa Bai. Šereda sa však za nepriaznivého stavu nevzdal, zmenil taktiku a dokázal vyrovnať na 3:3. Vo finálnom sete viedol už 10:7, tri mečbaly síce nepremenil, no nakoniec sa radoval z triumfu 15:13 a 4:3 na sety.



"Prvý set bol vyrovnaný, mal som trošku navrch, no v závere som spravil pár chýb a prehral som ho. Ďalšie dva sety ma sfúkol, nemal som šancu a prehrával som 0:3. Potom som sa rozhodol zmeniť taktiku. Dovtedy som sa snažil útočiť, no potom som mu začal hlavne vracať a pokúsiť sa vyhrať vo výmenách. Myslím si, že on to aj troška podcenil, ja som bojoval do konca a som rád, že som to otočil," uviedol Šereda. Podľa neho bolo rozhodujúce, že ubránil Baiovu najväčšiu devízu, čo bola rýchlosť. "Najprv som sa snažil veľmi tlačiť, no jemu rýchla hra vyhovuje. Potom som to hral čo najpomalšie a na dlhé výmeny, aby sa viac hralo o loptu a nebolo to také rýchle. Všetci Číňania sú veľmi rýchli a tak isto aj on," dodal.

Šereda si pripísal titul aj v mužskej štvorhre, kde spolu s Pištejom zdolali vo finále Bai He a Kristiána Kobesa 3:2.

muži:

dvojhra:
semifinále: Peter Šereda - Ľubomír Pištej 4:1 (10, 9, 7, -10, 5), Bai He - Zoltán Lelkeš 4:1 (8, -6, 7, 9, 8)
finále: Peter Šereda - Bai He 4:3 (-9, -3, -7, 11, 7, 9, 13)

štvorhra - finále: Pištej, Šereda - Bai He, Kristián Kobes 3:2 (-3, -5, 7, 4, 5)

ženy:

dvojhra:
semifinále: Barbora Balážová - Martina Adámeková 4:1 (-8, 1, 5, 2, 5), Soňa Hudecová - Andrea Daubnerová 4:3 (9, 7, 11, -8, -8, -12, 14)
finále: Barbora Balážová - Soňa Hudecová 4:2 (-8, -5, 3, 7, 1, 3)

štvorhra - finále: Balážová, Hudecová - Adámeková, Lívia Drotárová 3:0 (7, 4, 9)

mix -finále: Balážová, Pištej - Natália Kalužná, Šereda 3:0 (5, 3, 7)