Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

STOLNÝ TENIS: Slovenky prehrali v prvom zápase baráže so Švédskom 0:3

Slovenská stolná tenistka Eva Ódorová. Foto: TASR/archív

Odveta o účasť v elitnej Championship divízii ME 2017 čaká domáce Slovenky na budúci utorok 18. apríla.

Köping 11. apríla (TASR) - Slovenské stolnotenisové reprezentantky prehrali v prvom súboji baráže o účasť v elitnej Championship divízii ME 2017 vo Švédsku s domácou reprezentáciou jasne 0:3 a výrazne si skomplikovali šance na postup. Zverenky trénerky Valentiny Popovovej čaká domáca odveta na budúci utorok 18. apríla.

Slovenky ťahali proti veľkým favoritkám jasne za kratší koniec a nakoniec uhrali iba jediný set. O ten sa postarala Eva Ódorová, ktorá podľahla majsterke Európy z roku 2013 Fen Li 1:3 na sety. Pred ňou nestačila úradujúca majsterka SR Eva Jurková na 20. hráčku svetového rebríčka Matildu Ekholmovú, keď jej podľahla 0:3. V poslednom zápase prehrala Lucia Truksová s Lindou Bergströmovou taktiež 0:3.

Európsky šampionát v roku 2017 sa uskutoční v termíne 13.-17. septembra v Luxembursku. Na turnaji sa zúčastnia všetci účastníci kvalifikácie, rozdelení budú do kvalitatívnych divízií. V elitnej Championship division sa predstaví desať víťazov kvalifikačných skupín, plus piati víťazi baráže a Luxembursko ako organizátor podujatia. Baráž sa hrá systémom doma - vonku.

ženy - baráž:

Švédsko - Slovensko 3:0

Matilda Ekholmová - Eva Jurková 3:0 (8, 3, 6)

Fen Li - Eva Ódorová 3:1 (4, -9, 11, 6)

Linda Bergströmová - Lucia Truksová 3:0 (2, 5, 2)