Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Balážová s Češkou Matelovou stratili vo štvrťfinále ME vedenie 3:1

Barbora Balážová Foto: FOTO TASR/Štefan Puškáš

Vlani na európskom šampionáte v Jekaterinburgu skončili Balážová s Matelovou rovnako vo štvrťfinále.

Budapešť 22. októbra (TASR) - Slovenská reprezentantka Barbora Balážová siahala na majstrovstvách Európy v stolnom tenise v Budapešti na medailu. Spolu s Češkou Hanou Matelovou ale vo štvrťfinále ženskej štvorhry nevyužili v súboji s druhým nasadeným nemeckým párom Siao-na Šan, Petrissa Soljová náskok 3:1 a prehrali 3:4 na sety. Pred bránami semifinále skončil aj naturalizovaný Slovák Jang Wang s Grékom Panagiotisom v mužskej štvorhre.

Balážová s Matelovou vyhrali prvý set nad nemeckou dvojicou suverénne 11:4, druhý ale patril ich súperkám. V treťom dejstve mali dlho navrch Šan so Soljovou, slovensko-česká dvojica ale zabojovala a set získala v pomere 11:9 a rovnakým výsledkom sa skončil aj štvrtý. Balážová so svojou partnerkou napokon sľubný náskok 3:1 premárnili, hoci v rozhodujúcom siedmom sete ešte viedli 5:2 i 7:5. Koncovku však zvládli lepšie Nemky, keď triumfovali 11:8.

Vlani na európskom šampionáte v Jekaterinburgu skončili Balážová s Matelovou rovnako vo štvrťfinále. Postup medzi elitné kvarteto by pre ne už znamenal minimálne bronzovú medailu. "Je to škoda, pretože dievčatá viedli už 3:1 na sety a boli na tom lepšie aj psychicky," hodnotil generálny sekretár Slovenského stolnotenisového zväzu a veduci výpravy Anton Hamran. "V rozhodujúcom sete to dlho vyzeralo dobre, ale v koncovke sa prejavili kvality Soljovej, ktorá zahrala štyri loptičky z ríše snov a prakticky rozhodla o víťazstve Nemiek. Dievčatá hrali dobre, ale napokon to opäť nestačilo na postup cez štvrťfinále." Balážová na prebiehajúcom šampionáte prehrala so Soljovou aj v 2. kole ženskej dvojhry hladko 0:4 na sety.

Wang s Grékom Panagiotisom rovnako rozbehli svoje štvrťfinále so Švédmi Kristianom a Mattiasom Karlssonovcami sľubne, ale napokon prehrali 2:4 na sety. Prvý set bol jasne v ich réžii (11:4) a po prehre v druhom získali tretí v dramatickom závere 14:12. Potom ale už na stole jasne dominovali favorizovaní Švédi, ktorí v zostávajúcich troch setoch stratili spolu iba desať loptičiek a vybojovali si postup do semifinále.

ME mužov a žien:

štvorhra žien - štvrťfinále:

Siao-na Šan, Petrissa Soljová (2-Nem.) - Barbora BALÁŽOVÁ, Hana Matelová (SR/ČR) 4:3 (-4, 6, -9, -9, 7, 8, 8)

štvorhra mužov - štvrťfinále:

Kristian Karlsson, Mattias Karlsson (Švéd.) - Jang WANG, Panagiotis Gionis (SR/Gr.) 4:2 (-4, 6, -12, 4, 4, 2)