Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Peter Šereda a Labošová získali tituly vo dvojhre

Na archívnej snímke Peter Šereda. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Štyridsaťročný Šereda na ceste k titulu vyradil v semifinále svojho večného rivala a obhajcu Ľubomíra Pišteja (4:3), keď odvrátil mečbal.

Bratislava 24. marca (TASR) - Peter Šereda a Ema Labošová získali singlové tituly na víkendových stolnotenisových majstrovstvách Slovenska jednotlivcov v Bratislave. Šereda sa vo dvojhre mužov stal slovenským šampiónom po 11 rokoch a celkovo štvrtýkrát v kariére, Labošová pridala druhé prvenstvo po roku 2021.

Štyridsaťročný Šereda na ceste k titulu vyradil v semifinále svojho večného rivala a obhajcu Ľubomíra Pišteja (4:3), keď odvrátil mečbal. Vo finále vyhral v súboji generácií nad 16-ročným talentovaným Samuelom Arpášom 4:2. Hráč SK Vydrany zúročil svoje bohaté skúsenosti. "Nešiel som na domáci šampionát s víťaznými ambíciami. Pre mňa to bola príprava na finále play off extraligy družstiev. Najťažší duel bol určite v semifinále proti Pištejovi. Vo finále sa ma Arpáš snažil zdolať cez kondíciu, ale ja som sa necítil až tak unavený, aby sa mu to podarilo. Je to skôr smutné, ako pekné, že sedem rokov netrénujem a dokážem vyhrať majstrovstvá SR," povedal po finále Peter Šereda v tlačovej správe SSTZ.

Labošová vo finále narazila na jednotku "pavúka" Tatianu Kukuľkovú, nad ktorou vo vyrovnanom dueli vyhrala 4:2. Zaujímavosťou je, že aj svoj prvý titul získala po výhre nad Kukuľkovou. "Samozrejme, veľmi sa teším. Momentálne som ešte v strese a celá sa trasiem, lebo každý náš vzájomný zápas - obzvlášť na majstrovstvách Slovenska - sa nesie v tomto duchu. Mám radosť, lebo som potvrdila, že v našich konfrontáciách na domácom šampionáte mám lepšiu bilanciu. Je náročné hrať proti Táni, s ktorou sa poznáme odmalička, odohrali sme spolu stovky zápasov," uviedla Labošová, ktorá hráva vo francúzskom klube Quimper Cornouaille TT. Obhajkyňa titulu Barbora Balážová na MSR neštartovala pre účasť na turnaji WTT Feeder v libanonskom Bejrúte.

Deblové súťaže mali očakávaných víťazov. Vo štvorhre mužov si prvenstvo odniesli Ľubomír Pištej a Jakub Zelinka, ktorí obhájili titul. V ženskej kategórii tiež uspeli najvyššie nasadené Tatiana Kukuľková (pred rokom triumfovala po boku Labošovej) a Nikoleta Puchovanová. J. Zelinka pridal aj druhý titul, keď sa v miešanej štvorhre presadil takisto ako vlani po boku Nikolety Puchovanovej. Tá na MSR zvíťazila v mixe štvrtýkrát za sebou, pričom druhýkrát so Zelinkom. V Národnom stolnotenisovom centre v Bratislave-Krasňanoch sa bojovalo aj v kategórii do 21 rokov. Majstrami SR sa stali premiérovo v tejto kategórii Mychailo Lovha a Adriana Illášová.



Prehľad finálových výsledkov MSR v Bratislave

dvojhra mužov:

Peter Šereda (SK Vydrany) - Samuel Arpáš (CP Caudry/Fr.) 4:2 (-3, 5, -9, 8, 7, 8)

štvorhra mužov:

Ľubomír Pištej, Jakub Zelinka (Apuania Carrara/El Niňo Praha) - Samuel Arpáš, Samuel Palušek (CP Caudry/TJ Ostrava KST) 3:1 (-8, 3, 14, 6)

dvojhra žien:

Ema Labošová (Quimper Cornouaille TT/Fr.) - Tatiana Kukuľková (HB Ostrov Havlíčkův Brod/ČR) 4:2 (7, -7, -9, 8, 5, 13)

štvorhra žien:

Tatiana Kukuľková, Nikoleta Puchovanová (HB Ostrov Havlíčkův Brod/MSK Břeclav) - Ema Činčurová, Jana Terezková (ŠKST Topoľčany/TJ Čečehov) 3:1 (7, -4, 4, 7)

miešaná štvorhra:

Jakub Zelinka, Nikoleta Puchovanová (El Niňo Praha/MSK Břeclav) - Martin Gumáň, Tatiana Kukuľková (TTC Rapperswil Jona/HB Ostrov Havlíčkův Brod) 3:1 (9, -4, 7, 7)

dvojhra hráčov do 21 rokov:

Mychailo Lovha (MSK Čadca) - Samuel Palušek (TJ Ostrava KST/ČR) 3:1 (6, -9, 9, 6)

dvojhra hráčok do 21 rokov:

Adriana Illášová (LZ Linz Froschberg/Rak.) - Dominika Wiltschková (MTV Tostedt/Nem.) 3:0 bez boja, Wiltschková nenastúpila pre zranenie