Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Stovky ľudí dali posledné zbohom bývalému boxerovi Camachovi

Telo bývalého boxerského šampióna Hectora Macha Camacha je vystavené v otvorenej rakve počas jeho pohrebu 27. novembra 2012 v San Juane. Foto: TASR/AP

Neznámy útočník spustil v novembri na 50-ročného Portoričana paľbu, keď bývalý šampión nasadal do auta spoločne s ďalším mužom, ktorý strelným poraneniam podľahol.

New York 2. decembra (TASR) - Stovky ľudí sa v sobotu rozlúčili v kostole v New Yorku s bývalým boxerským šampiónom Hectorom Camachom. Rodina podľa agentúry AP vybrala kostol v East Harleme najmä preto, lebo Camacho ho ako dieťa veľmi rád navštevoval. Ďalší fanúšikovia čakali za policajnými barikádami v okolí, aby tiež mohli dať "Machovi" posledné zbohom. Pohreb zároveň zavŕšil dvojdňový smútok v jeho rodnej štvrti Harlem.

Neznámy útočník spustil v novembri na 50-ročného Portoričana paľbu, keď bývalý šampión nasadal do auta spoločne s ďalším mužom, ktorý strelným poraneniam podľahol. K incidentu prišlo v meste Bayamon. Camacha zasiahla guľka do čeľuste, preletela mu cez hlavu a zavŕtala sa do pravého ramena. Bývalý majster sveta v ľahkej a welterovej váhe utrpel okrem zranenia hlavy aj zlomeninu dvoch stavcov a srdcovú príhodu. Lekári neskôr konštatovali, že je klinicky mŕtvy. Camacho zomrel 24. novembra.