Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Streetball-MS: Slovenky prehrali s Gréckom a na turnaji skončili

Atény 26. augusta (TASR) - V tretí hrací deň majstrovstiev sveta v streetballe v Aténach podľahli v sobotu slovenské reprezentantky domácim hráčkam Grécka 3:16.

Kvarteto Pavla Mračková, Zuzana Smuteková, Alexandra Riecka a Denisa Švárová priamy súboj o postup medzi najlepších 16 družstiev šampionátu nezvládli a na šampionáte skončili.



výsledok:

Grécko - Slovensko 16:3

vedúci výpravy Ivo Čonka: "Našou taktikou v dueli o postup bolo zamedziť fyzicky lepšie disponovanému súperovi v hre 1 na 1 chrbtom pod košom. Preto sme sa snažili uzatvárať vymedzené územie a tlačiť súperky do striel za 3 body, ktoré nestrieľali počas turnaja skoro vôbec, resp. s malou úspešnosťou. Nanešťastie súperky trafili hneď na začiatku zápasu tri trojbodové pokusy v rade a dostali sa do jednoznačného vedenia 6:0 a získali sebavedomie. Naopak nám sa nedarilo skórovať ani z vyložených šancí a nepomohol nám už ani timeout v 3. minúte duelu za stavu 9:1. Zápas sa dohral v pokojnom tempe pre Grékyne. Bohužiaľ sme sa dostali do skupiny smrti, z ktorej všetky 4 postupujúce družstvá dokázali postúpiť z osemfinále až do štvrťfinále, čo potvrdzuje silu našej základnej skupiny. Dievčatám nemožno uprieť obrovskú snahu na tomto premiérovom svetovom šampionáte v basketbale 3 na 3. Zaslúžia si obrovskú pochvalu za príkladnú reprezentáciu našej krajiny."