Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Strelec Kovačócy obsadil v trape na olympijskej strelnici 5. priečku

Marián Kovačócy, archívne foto Foto: TASR - Martin Baumann

Kovačócy podal v kvalifikácii výborný výkon.


Rio de Janeiro 17. apríla (TASR) - Slovenský trapista Marián Kovačócy obsadil na pretekoch Svetového pohára v Riu de Janeiro piatu priečku. Do semifinále pritom postúpil z tretej kvalifikačnej, no z pätnástich výstrelov v ňom urobil až päť chýb a obral sa o medailový súboj. Ďalší Slovák Roman Čavara sa výkonom 110 trafených terčov umiestnil na 43. pozícii.

Kovačócy podal v kvalifikácii výborný výkon. Po piatkovej prvej časti, v ktorej strelci absolvovali dve položky po 25 výstrelov, bol dvanásty s nástrelom 47. V sobotu pridal ďalších 24 bodov, v poradí sa prebojoval vyššie a po nedelňajšej fáze skončil na tretej priečke. V predposlednej položke síce minul až tri terče, v záverečnej si však zachoval chladnú hlavu a stopercentnou muškou sa vyšvihol do boja o cenné kovy.

Semifinále odštartoval sériou piatich presných výstrelov, potom však dva minul a postupne opustil priečky zaručujúce medailový rozstrel. Po desiatom holubovi netrafil tri za sebou a hoci zakončil preteky úspešným pokusom, na lepšiu ako piatu priečku to nestačilo. V rámci pretekov SP je to napriek tomu pre majstra sveta z roku 2009 druhé najlepšie umiestnenie v kariére. Lepšie zastrieľal len v Pekingu 2011, kde skončil štvrtý.

Čavarovi vyšla najlepšie piatková prvá časť. Ako 23. v poradí mal na konte 46 bodov, v ďalších dvoch položkách však minul dovedna deväťkrát a obral sa o lepšie umiestnenie. Záverečnou 23-kou skompletizoval svoj výkon na 110 bodov a skončil 43. Dvojnásobný úradujúci majster sveta Erik Varga sa na pretekoch nezúčastnil.

SP v streľbe zo všetkých zbraní v Riu de Janeiro:
trap mužov - semifinále:

1. Alberto Fernandez (Šp.) 13, 2. Yannick Peeters (Bel.) 13, 3. Jean Pierre Brol Cardenas (Guat.) 12, 4. Jiří Lipták (ČR) 12, 5. Marián KOVAČÓCY (SR) 10, 6. Edward Ling (V. Brit.) 10

kvalifikácia:
1. Fernandez 121, 2. Lipták 119, 3. KOVAČÓCY, 4. Brol Cardenas, 5. Peeters - všetci 118, 6. Ling 117+12 ... 43. Roman ČAVARA (SR) 110