Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Strelec Olejnik na úvod sezóny v Nikózii na 27. mieste: Bude lepšie

Na snímke slovenský reprezentant v športovej streľbe Hubert Andrzej Olejnik. Foto: TASR/Michal Svítok

Obaja Slováci sa v Nikózii trápili približne rovnako.


Nikózia 19. marca (TASR) - Slovenským reprezentantom v dvojitom trape nevyšli prvé preteky Svetového pohára v streľbe z brokových zbraní. Hubert Andrzej Olejnik obsadil v Nikózii po výslednom nástrele 125 konečnú 27. priečku a Filip Praj odštartoval tohtoročné pôsobenie v mužskej kategórii 30. miestom, keď trafil dovedna 123 terčov. Celkovým víťazom sa stal Talian Alessandro Chianese.

Obaja Slováci sa v Nikózii trápili približne rovnako. Olejnik minul v prvých dvoch sériách po päť holubov, v tretej a štvrtej zaznamenal zhodne 26 úspešných výstrelov. V konečnom hodnotení mohol skončiť aj o niekoľko miest vyššie, ak by zvládol záverečnú piatu kvalifikačnú položku. V nej však urobil až sedem chýb a napokon finišoval 27. v poradí.

"Streľba sama o sebe nebola zlá. Po fyzickej stránke sa cítim dobre, po psychickej som však ešte trošku unavený. Od začiatku januára som veľa strieľal a mal som krátky oddych. Výsledok síce nie je dobrý, ale myslím, že bude lepšie. Rozprávali sme sa spolu s trénerom a dohodli sme sa, že najbližšie dva týždne si dáme pauzu od streľby. Zameriame sa na regeneráciu, fyzickú aj psychickú," povedal pre TASR Olejnik.

V Nikózii nevládli ideálne podmienky na streľbu. "Boli veľmi náročné, fúkal vietor a nebolo teplo. Vidno to aj na výsledkoch, víťaz mal 146 a šiesty len 136. Mohol som streliť aj viac, ale potrebujem na to trošku šťastia," dodal Olejnik.

Praj zavŕšil vo výsledkovej listine tretiu desiatku. Dvakrát si pripísal po 25 bodov, raz dokonca aj 27, no neúspešnou druhou sériou s ôsmimi chybami sa odsunul na konečnú 30. priečku. Talentovaný strelec sa v uplynulom roku stal svetovým aj európskym juniorským šampiónom v trape, v tom dvojitom obsadil v rovnakej kategórii na MS v Lonate 6. priečku.

Ako pre TASR uviedla trénerka Vanessa Prajová, napriek menej lichotivému výsledku boli s výkonom spokojní: "Vyšlo nám to podľa predstáv, pretože Filip zmenil zbraň. Na Slovenku bola veľká zima, trénovať sa nám nedalo a predsa chvíľku potrvá, kým novú zbraň zastrieľa. Bála som sa, mohlo to dopadnúť ešte horšie. Aj preto sme s Filipom spokojní." Praj bude aj medzi mužmi strieľať okrem dvojitého trapu i klasický trap. Na štart pretekov sa s ostatnými trapistami postaví už v Nikózii, no iba nesúťažne.

SP v streľbe z brokových zbraní v Nikózii:
dvojitý trap:
o zlato:
1. Alessandro Chianese (Tal.) 28, 2. Jeffrey Holguin (USA) 27
o bronz: 3. James Willett (Aus.) 26, 4. Andreas Löw (Nem.) 25
semifinále: 1. Chianese 28 (6), 2. Holguin 28 (6), 3. Löw 28 (5), 4. Willett 28 (1), 5. Enrique Brol (Guat.) 27, 6. William Chetcuti (Mal.) 27
kvalifikácia: 1. Chetcuti 145, 2. Holguin, 3. Löw obaja po 139, 4. Willett, 5. Chianese obaja po 138, 6. Brol 136+8 ... 27. Hubert Andrzej OLEJNIK (SR) 125, 30. Filip PRAJ (SR) 123