Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Rehák-Štefečeková neobhájila na ME titul v trape, skončila piata

Slovenská trapistka Zuzana Rehák-Štefečeková. Foto: TASR/Michal Svítok

Nedarilo sa ďalším dvom slovenských strelkyniam. Nina Slamková uzavrela výsledkovú listinu na 33. mieste so 43 trafenými terčmi, Jana Špotáková obsadila 28. priečku s nástrelom 59.

Baku 25. júla (TASR) - Slovenská reprezentantka Zuzana Rehák-Štefečeková obsadila na majstrovstvách Európy v športovej streľbe v azerbajdžanskom Baku piate miesto v trape. Po dvoch tituloch kontinentálnej šampiónky z uplynulých dvoch podujatí tak tentokrát na medailu nedosiahla.

V troch kvalifikačných položkách po 25 výstreloch minula dokopy päť terčov a s výsledným nástrelom 70 postúpila ako druhá v poradí spolu s Ruskou Jekaterinou Rabajovou a Alessandrou Perilliovou zo San Marína, ktoré dosiahli rovnaký výsledok. V úvodnej finálovej časti však Štefečeková skončila na piatej priečke, o medaily sa rozstreľovali prvé štyri pretekárky. Najpresnejšiu mušku mala Perilliová zo San Marína, ktorá musela o zlato bojovať v rozstrele s Ruskou Jekaterinou Rabajovou. Bronz si vybojovala víťazka kvalifikácie Satu Makelaová-Nummelaová z Fínska.

Nedarilo sa ďalším dvom slovenských strelkyniam. Nina Slamková uzavrela výsledkovú listinu na 33. mieste so 43 trafenými terčmi, Jana Špotáková obsadila 28. priečku s nástrelom 59. V súťaži družstiev to pre Slovensko znamenalo konečné siedme miesto, zvíťazilo Rusko pred Fínskom a Francúzskom.

ME v streľbe - výsledky:

Finále trapu žien: 1. Alessandra Perilliová (San Maríno) 37b, 2. Jekaterina Rabajová (Rus.) 37, 3. Satu Makelová-Nummelová (Fín.) 28, 4. Tatiana Barsuková (Rus.) 24, 5. Zuzana REHÁK-ŠTEFEČEKOVÁ (SR) 19, 6. Fatima Galvezová (Špa.) 14 ... nepostúpili do finále: 28. Jana ŠPOTÁKOVÁ (SR) 59, 33. Nina SLAMKOVÁ (SR) 43