Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Kovačócy po prvom dni lídrom kvalifikácie trapu, E. Varga až 32.

Marián Kovačócy, archívne foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V prípade postupu do stredajšieho semifinále by Marián Kováčócy živil nádej na zisk olympijskej miestenky.

Pragersko 28. júla (TASR) - Slovenský reprezentant Marián Kováčócy je blízko k premiérovej účasti v semifinále trapu na kontinentálnom šampionáte. V utorňajšej prvej časti kvalifikácie na ME v Pragersku mal ako jediný z celého štartového poľa stopercentnú mušku a v troch sériách po 25 rozprášil všetkých 75 holubov. Obaja jeho reprezentační kolegovia Roman Čavara a Erik Varga majú po prvej časti na konte 71 trafených terčov. Čavarovi patrí 26. miesto, úradujúci svetový šampión Varga sa nachádza ešte o šesť priečok nižšie.

Kovačócy, ktorému slovinská strelnica pri Maribore v roku 2009 vyniesla titul majstra sveta, sa na euróskom šampionáte v elitnej mužskej kategórii ešte nikdy neprepracoval do šestky najlepších. Jeho najlepším výsledkom na ME je dosiaľ 26. miesto zo Suhlu spred dvoch rokov, na nedávno skončených I. európskych hrách v Baku finišoval na 19. priečke. V prípade postupu do stredajšieho semifinále by živil nádej na zisk olympijskej miestenky. Medzinárodná federácia športovej streľby (ISSF) rozdá v Pragersku lístky do Ria najlepším trom trapistom.

Kvalifikácia pokračuje druhou časťou na strelnici Gaj Pragersko v stredu ráno. Popoludní je na programe semifinále a následne aj súboje o medaily. Medzi juniormi je po troch položkách na čele Talian Francesco Idone s nástrelom 74. Najlepší z tria Slovákov Filip Praj je na 12. priečke (70), Adriánovi Drobnému patrí 24. miesto (66) a Michal Slamka je 26. (66).

trap - 1. deň kvalifikácie:
muži:
1. Marián KOVAČÓCY (SR) 75
2. Stefano Selva (San Maríno) 74
3. Yavuz Ilnam (Tur.) 74
...
26. Roman ČAVARA (SR) 71
32. Erik VARGA (SR) 71

juniori:
1. Francesco Idone (Tal.) 74
...
12. Filip PRAJ (SR) 70
24. Adrián DROBNÝ (SR) 66
26. Michal SLAMKA (SR) 66