Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Strelectvo SP: Barteková v Larnake nepostúpila z kvalifikácie

Danka Barteková Foto: TASR/Vladimír Benko

Na strelnici v Larnake jej nevyšla prvá kvalifikačná položka, kde minula päťkrát, celkovo trafila 68 zo 75 letiacich terčov.

Larnaka 26. apríla (TASR) - Slovenská skeetarka Danka Barteková obsadila na svojich druhých pretekoch prebiehajúcej sezóny v rámci Svetového pohára v streľbe z brokových zbraní 16. miesto. Na strelnici v Larnake jej nevyšla prvá kvalifikačná položka, kde minula päťkrát, celkovo trafila 68 zo 75 letiacich terčov. Na účasť v rozstrele o semifinále jej chýbali tri body.

Víťazkou podujatia sa stala Talianka Diana Bacosiová, ktorá vo finále zdolala najlepšiu z kvalifikácie Číňanku Ju Siou-min. Bronz si po výhre nad Sutiyou Jiewchaloemmitovou z Thajska vybojovala Američanka Morgan Craftová.

Okrem Bartekovej do ďalšej časti súťaže nepostúpili ani jej krajanky Veronika Sýkorová a Andrea Stráňovská. Strieborná z vlaňajších juniorských ME Sýkorová skončila s nástrelom 63 bodov na 41. mieste, Stráňovskú klasifikovali na 59. priečke.

SP v Larnake - skeet - ženy:
kvalifikácia:
1. Ju Siou-min (Čína), 2. Diana Bacosiová (Tal.), 3. Nadine Messerschmidtová (Nem.) po 72,... 16. Danka Barteková 68, 41. Veronika Sýkorová 63, 59. Andrea Stráňovská (všetky SR) 59

finále: Diana Bacosiová - Ju Siou-min 15:13

o 3. miesto: Morgan Craftová - Sutiya Jiewchaloemmitová (Thaj.) 15:13