Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Akrobatická lyžiarka Zuzana Stromková získala na MS bronz v slopestyle

Slovenská reprezentantka v akrobatickom lyžovaní Zuzana Stromková získala bronzovú medailu v disciplíne slopestyle na majstrovstvách sveta v rakúskom Kreischbergu 21. januára 2015. Foto: TASR/AP

Titul svetovej šampiónky si vybojovala Nemka Lisa Zimmermannová.

Kreischberg 21. januára (TASR) - Slovenská reprezentantka v akrobatickom lyžovaní Zuzana Stromková získala na majstrovstvách sveta v rakúskom Kreischbergu bronzovú medailu v disciplíne slopestyle a dosiahla životný úspech. Členka klubu Freeski Academy dosiahla životný úspech a výrazne vylepšila svoje doterajšie maximum, ktorým bolo 16. miesto z MS 2013 v Nórsku. Titul svetovej šampiónky si v tejto olympijskej disciplíne vybojovala Nemka Lisa Zimmermannová (85,80 b), striebro patrí Britke Katie Summerhayesovej (82,80 b). Stromková získala 77,60 b.



Dvadsaťštyriročná slovenská reprezentantka sa prebojovala do šesťčlenného finále z tretieho miesta kvalifikácie s hodnotením 81,80 bodu. Boje o medaily odštartovali v stredu popoludní za priaznivého počasia a Stromková sa vydala na trať ako tretia v poradí, keďže Kanaďanka Yuki Cubotová na štart nenastúpila. V prvej jazde stavila na istotu, no pri jednoduchšom prevedení skokov sa nevyhla drobnému zaváhaniu a so známkou 69,20 b figurovala na priebežnej tretej priečke. V druhom kole ešte vylepšila svoje hodnotenie, ale na prvé dve pretekárky z kvalifikácie Lisu Zimmermannovú a Katie Summerhayesovú to nestačilo. Práve nemecká reprezentantka predviedla skvelý výkon, keď po prvej nevydarenej jazde bola piata, no po druhej sa jasne vyšvihla na čelo poradia. V treťom kole mala Stromková už pred svojou jazdou istotu medaily, keďže jej súperky z Talianska a Nórska si v bodovom hodnotení neprilepšili.

Stromková napodobnila úspech snoubordistky Klaudie Medlovej, ktorá pár hodín predtým získala kov rovnakého lesku v rovnomennej disciplíne.

"Trať bola dobrá, síce trošku zľadovatená, keďže išli pred nami snoubordisti. Cítila som sa však na nej fajn. Pred začiatkom MS som si hovorila, že by som sa chcela umiestniť čo najlepšie a moje ambície siahali až do finále. Včera som sa tam dostala a zároveň som si dala nový cieľ - skončiť na 'bedni' a to sa mi tiež podarilo. Som veľmi šťastná, že som si to všetko splnila. Dnes večer bude možno afterparty, kde to oslávime a zajtra sa už vraciame na Slovensko. Trochu sa potrebujem preliečiť, lebo mám menší kašeľ, ktorý ma trápi už dva týždne," uviedla pre TASR slovenská reprezentantka.


výsledky - finále:

ženy:

1. Lisa Zimmermannová (Nem.) 85,80 b
2. Katie Summerhayesová (V. Brit.) 82,80
3. Zuzana STROMKOVÁ 77,60 b
4. Vilde Johansenová (Nór.) 76,00 b
5. Silvia Bertagnová (Tal.) 73,20
6. Juki Cubotová (Kan.) - neštartovala


muži:

1. Fabian Bösch (Švaj.) 92,60 b
2. Russell Henshaw (Aust.) 91,80
3. Noah Wallace (USA) 82,40
4. Viktor Moosmann (Rak.) 81,20
5. Jonas Hunziker (Švaj.) 79,00
6. Robby Franco (USA) 78,60
7. Luca Tribondeau (Rak.) 77,40
8. Colby Stevenson (USA) 71,80
9. Aleksander Aurdal (Nór.) 66,40
10. Christian Bieri (Švaj.) - neštartoval