Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Studenič a Pospíšil s asistenciou, v akcii boli štyria Slováci

Na archívnej snímke Marián Studenič. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Studenič mal jeden plusový bod a vyslal dve strely na bránku súpera. Pospíšil ukončil zápas s mínuskou, štyrmi trestnými minútami, jedným hitom a jednou strelou.

New York 5. októbra (TASR) – Hokejisti Seattlu Kraken v zostave so Slovákom Mariánom Studeničom zvíťazili v noci na štvrtok v prípravnom zápase pred novou sezónou NHL na ľade Vancouveru 2:1. Studenič asistoval pri prvom góle Andrewa Poturalského v 18. minúte na 1:0. V zápase Edmontonu s Calgary (7:2) zazanamenal asistenciu za hostí aj jeho krajan Martin Pospíšil.

Studenič mal jeden plusový bod a vyslal dve strely na bránku súpera. Pospíšil ukončil zápas s mínuskou, štyrmi trestnými minútami, jedným hitom a jednou strelou. Na ľade strávil 11:46 minúty. Za Flames nastúpili aj ďalší dvaja Slováci – Adam Ružička mal taktiež mínusku a pridal dve strely na bránu a v druhom útoku absolvoval 3:16 min Samuel Honzek s mínuskou. Pre toho sa zápas skončil už v prvej tretine pre zranenie, ktoré by však nemalo byť podľa trénera Ryana Husku vážne.



výsledky:

Vancouver - Seattle 1:2 /M. Studenič 0+1/
Edmonton - Calgary 7:2 /M. Pospíšil 0+1/
Columbus - Buffalo 5:3
New Jersey - NY Rangers 5:2
Pittsburgh - Detroit 1:2