Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Štuhecová si zranila koleno, pravdepodobne zmešká aj ZOH

Slovinská zjazdárka Ilka Štuhecová, archívna snímka Foto: TASR/AP

Podľa správ z kliniky si roztrhla predný krížny väz v ľavom kolene.

Slovinská lyžiarka Ilka Štuhecová si počas víkendového tréningu ťažko zranila koleno. Svetová šampiónka i víťazka malého glóbusu za zjazd pravdepodobne bude chýbať na februárových ZOH v kórejskom Pjongčangu. Informovala slovinská tlačová agentúra STA.

Podľa správ z kliniky si roztrhla predný krížny väz v ľavom kolene. Znamená to stop na viacero mesiacov, pravdepodobne do konca sezóny. Dvadsaťšesťročnej pretekárke sa úraz stal po páde počas nedeľňajšej tréningovej jazdy v rakúskom stredisku Pitztal. "Nanešťastie to bola moja posledná jazda na niekoľko mesiacov. Som riadne nazlostená, ale som aj plne motivovaná vrátiť sa v plnej forme," oznámila fanúšikom na sociálnej sieti.

Štuhecová v minulej zime v zrelom súťažnom veku priam vtrhla na špicu zjazdárskej elity a nečakane tak plnohodnotne nahradila svoju slávnu a úspešnú krajanku Tinu Mazeovú, ktorá ukončila kariéru. S ambíciami súperiek "pozametala" najmä v kĺzavých disciplínach, ale riadne sa katapultovala aj vo všeobecnom poradí, v ktorom so ziskom 1325 bodov popreháňala favoritku a napokon aj celkovú víťazku Mikaelu Shiffrinovú z USA. Úspešné slovenské slalomárky Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová na 10. a 11. mieste získali 589 resp. 565 bodov.

Slovinka okrem sezónneho titulu za zjazd bola najlepšia aj v kombinácii a druhá v super-G. Na majstrovstvách sveta v St. Moritzi dobyla s jasným náskokom zlato v kráľovskej alpskej disciplíne.