Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Real Madrid potvrdil post lídra, Suarez dostal publikum do varu

Hráč Barcelony Lionel Messi (vľavo) oslavuje so spoluhráčom Luisom Suarezom svoj gól v zápase 30. kola španielskej La Ligy FC Barcelona - FC Sevilla v Barcelone 5. apríla 2017. Foto: TASR/AP

Na čele tabuľky sú o dva body pred katalánskym obhajcom a stále majú jeden zápas k dobru.

Madrid 6. apríla (TASR) - Futbalisti Realu Madrid kráčajú za prvým majstrovským titulom v španielskej La Lige od roku 2012. V stredajšom 30. ligovom kole odpovedali na domácu výhru Barcelony nad FC Sevilla 3:0 a z ihriska Leganes si odviezli všetky body po triumfe 4:2. Sú na čele tabuľky o dva body pred katalánskym obhajcom a stále majú jeden zápas k dobru.

"Biely balet" si dovolil postaviť základnú zostavu bez hviezd ako Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema či Toni Kroos, no ich absenciu tento raz veľmi cítiť nebolo. Zdalo sa, že už po 23 minútach bude "vymaľované" po góle Jamesa Rodrigueza a dvoch zásahoch Alvara Moratu. Domáci sa ale spamätali, využili pokles koncentrácie "pusiniek" a Brazílčania Gabriel Perez a Luciano dostali favorita pod tlak. No tri minúty po prestávke opäť úradoval Morata, ktorý center Rodrigueza z priameho kopu jemne hlavičkou trafil do ruky Martina Mantovaniho a tečovaná lopta skončila v sieti.

"Sme na dobrej ceste. Môže prísť ale jeden zlý víkend a vieme, že môžeme stratiť všetko. Preto musíme hrať rovnako ako doteraz," citovala Moratu agentúra DPA. O 24-ročného španielskeho reprezentanta sa vraj eminentne zaujíma taliansky tréner Chelsea Londýn Antonio Conte. "Ale asi mi musí volať na starý mobilný telefón, pretože som od neho ešte nemal žiadne volania," vtipne zareagoval na otázky médií po zápase autor 11 tohtosezónnych ligových gólov. Už v sobotu ale úradujúceho európskeho šampióna v lige čaká veľmi dôležitý duel s mestským rivalom Atleticom Madrid. Zverenci francúzskeho trénera Zinedina Zidana tušia, že ak chcú reálne pomýšľať na titul, proti "Rojiblancos" musia bodovať. A výber kouča Diega Simeoneho sa bude chcieť revanšovať za prehru 0:3 z prvého ligového derby v tomto ročníku na štadióne Vicente Calderona.

Na Camp Nou Barcelona otvorila skóre v 25. minúte, po prihrávke Lionela Messiho sa ku akrobatickému zakončeniu dostal Luis Suarez a krásnymi nožničkami dostal publikum do varu. O dve minúty sa presadil aj sám Messi, ktorému asistenciu vrátil Suarez. V 33. minúte stanovil gólovú bodku za súbojom opäť Messi, ktorý strelil v jeho 26. ligovom súboji sezóny 27. gól. Tréner domácich Luis Enrique stiahol uruguajského kanoniera v 65. minúte a doprial mu tak ovácie zaplneného štadióna. "Dokáže skórovať z prvého dotyku zo všadiaľ. Je unikátny a najlepší na svete na jeho pozícii," povedal Enrique a spoluhráča vychválil aj špílmacher Andres Iniesta: "Konzistentnosť, akú ukazuje Luis v jeho výkonoch, je obrovská."