Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Súboj Titanov, Chelsea vyzve Barcu, Real sa pobije s Bayernom

Foto: TASR/AP

Futbalových fanúšikov čaká veľký sviatok. Semifinále Ligy majstrov vytvorilo dvojice, ktoré sľubujú mimoriadny futbalový zážitok.

Londýn 5. apríla (TASR) - Futbaloví "gurmáni" sa znovu môžu tešiť na hviezdne obsadenie semifinále Ligy majstrov 2011/2012. Medzi elitným kvartetom vyzve FC Chelsea obhajcu z FC Barcelona, kým druhú vetvu tvoria Real Madrid a Bayern Mníchov.

Tréner "bieleho baletu" Jose Mourinho zrejme vidí už španielske finále, keďže v dueli Barca - Chelsea jednoznačne uprednostňuje postup Kataláncov. "Barca nie je favoritom, ale topfavoritom. Bude hrať určite finále, lebo je to výborný tím," vystrúhal kompliment arcirivalovi Mourinho, čím však nepotešil svoj bývalý tím zo Stamford Bridge.

O klasickej konfrontácii špičkových klubov medzi Realom a Bayernom však hovoril skromnejšie a sebavedomé vyjadrenia tenotrkát nechal bokom. "Veľmi nebezpečný súper. Ale je to semifinále, ktoré som chcel hrať, ktoré hráči chceli hrať a myslím si, že si ho celá Európa užije. V podstate má jeho káder zhodnú podobu, ako keď som ho vo finále LM pred dvoma rokmi zdolal s Interom Miláno," nechcel príliš analyzovať semifinálového oponenta Mourinho. "Určite by ma napĺňalo väčšou radosťou, keby sme vyhrali Ligu majstrov než domácu súťaž. Ale v LM sa nevyhráva len tak, na to bude traba zabrať na celej čiare," povedal o svojich túžbach pre bild.de prezident bavorského klubu Uli Höness.

Barca a Chelsea si zopakujú semifinále z roku 2009, ktoré sa skončilo neprístojnosťami. Na konci zápasu, ktorý nezvládol nórsky rozhodca Tom Henning Övrebö, Didier Drogba kričal nepublikovateľné slovo do televíznych kamier a Jose Bosingwa nazval pre neodpískanie viacerých pokutových kopov zlodejom. Obaja si za to vyslúžili tresty od UEFA a Chelsea zaplatila pokutu takmer 80 tisíc libier. "Každý z nás máme s nimi nevyrovnané účty a máme v hlavách zápas spred troch rokov. Je to najlepší tím na svete, budú favoritmi, ale my máme dostatok sebavedomia. Musíme ísť na hranicu svojich možností a uveriť tomu, že máme na postup," komentoval semifinálovú konfrontáciu zo svojho uhla pohľadu stredopoliar The Blues Frank Lampard.


Program semifinále LM 2011/12 (prvé zápasy 17./18. apríla, odvety 24./25. apríla):

FC Chelsea - FC Barcelona

FC Chelsea





FC Barcelona





Bayern Mníchov - Real Madrid

Bayern Mníchov




Real Madrid











Frank Lampard


Foto: TASR/AP


Franck Ribery


Foto: TASR/AP


Cristiano Ronaldo


Foto: TASR/AP



Lionel Messi


Foto: TASR/AP