Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Sukeľ si šampionát užíva, od Britov očakáva v sobotu aj zákernosti

Na snímke slovenský hokejista Matúš Sukeľ (vľavo) strieľa gól počas zápasu na 83. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Košiciach 17. mája 2019. Uprostred sa prizerá Francúz Thomas Thiry a vpravo francúzsky brankár Florian Hardy. Foto: TASR – Martin Baumann

Hokejisti potvrdili pozíciu favorita a Francúzov zdolali 6:3. V záujme zachovania nádejí na postup do štvrťfinále išlo o povinné víťazstvo, uvedomujú si však, že ten už nie je iba v ich rukách.

Košice 17. mája (TASR) - Slovenský útočník Matúš Sukeľ potvrdil v piatkovom zápase s Francúzskom (6:3), že si MS v Košiciach hokejovo užíva. Ukážkovým tečom Fehérváryho strely si upevnil pozíciu najlepšieho strelca slovenského tímu a po 6 zápasoch má na konte už 4 góly. Napriek trojbodovému víťazstvu nad Francúzskom sa nad situáciou v tabuľke nezamýšľal, v sobotňajšom zápase proti Veľkej Británii očakával od súpera aj zákernosti.

Slovenskí hokejisti potvrdili pozíciu favorita a vo svojom piatom zápase na MS zdolali Francúzov 6:3. V záujme zachovania nádejí na postup do štvrťfinále išlo o povinné víťazstvo, uvedomujú si však, že ten už nie je iba v ich rukách. Výkonom proti Francúzom potvrdili, že nešťastnú prehru s Nemeckom (2:3) hodili za hlavu. "Keby sme ten zápas nezahodili za hlavu, tak by sme možno nevyhrali ani proti Francúzom. Išli sme od nuly a preto sme zvíťazili. Myslím si, že prvá tretina a aj celý zápas boli v našej réžii. Až na výpadok v 2. tretine, keď sme za stavu 3:0 na chvíľu predstali hrať. V 3. tretine sme však ukázali, že sme lepší ako oni," poznamenal Sukeľ.

Jeho tím si vypracoval trojgólový náskok, v druhej tretine však na pár minút poľavil z aktívnej hry a k slovu sa dostali aj Francúzi. Tí stiahli skóre na 3:2, ale Slováci poučení stratou náskokov proti Kanade i Nemecku si skóre napokon postrážili. "Museli sme sa vzchopiť, lebo sme prestali hrať. Každý chcel robiť niečo navyše, takže sme sa museli vrátiť k jednoduchej hre," poznamenal Sukeľ, ktorého štvrtý gól na MS prišiel v závere 1. tretiny. Do strieľanej prihrávky Martina Feherváryho ideálne nastavil hokejku a brankár Hardy nestihol zareagovať. "V zápase to spontánne vyplynulo z akcie, ale je pravda, že to na tréningoch nacvičujeme," priznal.

Sukeľ sa na MS vyprofiloval v jedného z lídrov slovenského tímu. Na šampionáte zaujal aj úspešnosťou streľby, keď na štyri góly potreboval iba osem striel. "Stále sa snažím hrať svoju hru a keď mi to padá, tak som tomu veľmi rád. Ja si to maximálne užívam. Ani som si nemyslel, že si to budem užívať až tak veľmi. Som rád, že som na MS, že nám diváci fandia a že hráme dobrý hokej," poznamenal Sukeľ. Víťazstvo nad Francúzskom síce mierne oživilo nádeje Slovenska na postup do štvrťfinále, naďalej však platí, že zverenci Craiga Ramsayho nemajú postupový osud vo svojich rukách. "Pravdupovediac, veľmi to nesledujem. Samozrejme, že po zápase s Nemeckom som si tabuľku pozrel. Snažím sa však sústrediť v prvom rade na zápasy a na to, aby sme zbierali body. Máme však nejakú šancu a tej sa stále držíme. Určite sa nevzdáme," uviedol Sukeľ.

V sobotňajšom zápase proti Veľkej Británii bude hrať domáci tím o udržanie si šance na postup do Bratislavy. "Nebude to jednoduché. Už v prípravnom zápase v Poprade boli Briti nepríjemní, hoci sme vysoko zvíťazili. Boli trochu až zákerní a myslím si, že si to prenesú až do tohto zápasu," poznamenal Sukeľ.