Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Šuker verí, že Chorváti napodobnia úspech z MS 1998

Tímoví doktori obväzujú hlavu Chorvátovi Vedranovi Čorlukovi po tom, čo utrpel zranenie hlavy počas zrážky v zápase D-skupiny medzi Tureckom a Chorvátskom na majstrovstvách Európy vo futbale 12. júna 2016 v Paríži. Foto: TASR/AP

Na MS pred 18 rokmi, ktoré sa konali rovnako vo Francúzsku, vybojovali "šachovnicoví" senzačne bronzové medaily. "

Lens 25. júna (TASR) - Prezident Chorvátskeho futbalového zväzu a bývalý vynikajúci útočník Davor Šuker verí, že súčasný chorvátsky tím dosiahne na EURO 2016 podobný úspech, ako dosiahla jeho generácia na svetovom šampionáte v roku 1998. Na MS pred 18 rokmi, ktoré sa konali rovnako vo Francúzsku, vybojovali "šachovnicoví" senzačne bronzové medaily.

"Máme skvelé individuality, technických hráčov a hlavne hviezdy. Je potrebné, aby vytvorili, podobne ako v roku 1998, jednotný tím. To je pre úspech mužstva veľmi dôležité," povedal 48-ročný Šuker v rozhovore pre denník L'Equipe.

Chorváti na prebiehajúcich ME prekvapujúci zdolali obhajcov titulu Španielov 2:1 a stali sa víťazmi D-skupiny. V osemfinále ich čakalo v sobotu Portugalsko. "Už pred začiatkom šampionátu som hovoril, že môžeme prekvapiť," dodal bývalý kanonier Dinama Záhreb, FC Sevilla, Realu Madrid či Arsenalu Londýn.