Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Sunderland nahradil vo svojom bare vlastné slogany konkurenčnými

Na archívnej snímke zo 7. mája 2014 celkový pohľad na štadión Stadium of Light pred futbalovým zápasom anglickej Premier League medzi Sunderlandom a West Bromwich Albion. Foto: TASR/AP

Vedenie bývalého účastníka najvyššej anglickej súťaže sa svojim priaznivcom okamžite ospravedlnilo za neuvážený krok a prisľúbilo zjednanie nápravy.

Sunderland 5. januára (TASR) - Anglický druholigový futbalový klub Sunderland AFC si strelil pred derby zápasom pohára FA proti Newcastlu United "vlastný gól". Klub zo severovýchodu Anglicka prenajal bar na domácom štadióne Stadium of Light hosťujúcim fanúšikom a tých mali vo vnútri čakať prelepené slogany, ktoré zamestnanci Sunderlandu šokujúco nahradili sloganmi konkurenčného Newcastle.

Vedenie bývalého účastníka najvyššej anglickej súťaže sa svojim priaznivcom okamžite ospravedlnilo za neuvážený krok a prisľúbilo zjednanie nápravy. Majiteľ Sunderlandu Kyril Louis-Dreyfus uviedol, že ho táto správa znechutila a zranila. "Preberám plnú zodpovednosť za každé rozhodnutie, ktoré prijali zamestnanci nášho klubu. Máte moje slovo, že sa osobne postarám o tom, aby sme urobili zmeny potrebné na zlepšenie. Existuje veľa oblastí, v ktorých musíme byť lepší," uviedol šéf klubu na instagramovom účte.

Faux pas s barom je ďalším znepokojením pre domácich priaznivcov po tom, čo Sunderland presunul niektorých držiteľov sezónnych permanentiek zo svojich obvyklých miest, aby sa na štadión zmestilo 6000 hosťujúcich fanúšikov. Oba tímy sa stretnú v sobotu prvýkrát od marca 2016.