Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Super-G vyhral Nemec Schwarz, medzi ženami Semeráková a Baňdová

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

K Schwarzovi bol najbližšie Čech Jan Koula so stratou 33 stotín a najlepšiu trojku doplnil jeho krajan Kryštof Krýzl (+ 0,49 s).

Špindlerov Mlyn 17. januára (TASR) - Nemecký lyžiar Maximilian Schwarz vyhral stredajšie super-G na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v Špindlerovom Mlyne. Medzi ženami triumfovali s rovnakým časom domáca Hana Semeráková a Magdalena Baňdová z Poľska. Zo Sloveniek bola najvyššie štvrtá Sophia Poláková s mankom 2,29 sekundy, jej krajan Martin Hyška obsadil s rovnakým mankom na Schwarza 23. miesto.

K Schwarzovi bol najbližšie Čech Jan Koula so stratou 33 stotín a najlepšiu trojku doplnil jeho krajan Kryštof Krýzl (+ 0,49 s). Na dvojicu najrýchlejších žien stratila najviac domáca Linda Trejbalová, ktorá zaostala o 1,37 sekundy. V pretekoch malo zastúpenie celkovo osem Slovákov a tri Slovenky. Tie skončili ba najlepšej desiatke.

Zjazd, ktorý bol na programe v utorok, organizátori zrušili.



Medzinárodné majstrovstvá Slovenska - super-G:


muži: 1. Maximilian Schwarz (Nem.) 1:13,68 min, ...23. Martin HYŠKA (SR) +2,29

ženy: 1. Hana Semeráková (ČR), Magdalena Baňdová (Poľ.) obe 1:17:12, ..., 4. Sophia POLÁKOVÁ +2,29, 7. Tamara DORKOVÁ +2,96, 8. Sarah LIBANTOVÁ (všetky SR) +3,19