Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tomáš Surový neposilní reprezentáciu na MS v Minsku

Tomáš Surový Foto: TASR/Michal Svítok

Tridsaťdvaročného hokejistu trápili bolesti chrbta.

Bratislava 16. apríla (TASR) - Slovenskej hokejovej reprezentácii nepomôže na májových majstrovstvách sveta v Minsku ani Tomáš Surový. Útočník Dinama Minsk má už dlhšiu dobu problémy s chrbtom, trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi sa už pre svoju neúčasť na šampionáte ospravedlnil.

Tridsaťdvaročného hokejistu trápili bolesti chrbta už v záverečných bojoch finále Pohára nádeje KHL, v ktorom Dinamo podľahlo Avangardu Omsk 0:3 na zápasy. "Žiaľ, musel som sa trénerovi Vůjtekovi ospravedlniť. Vždy budem ochotný reprezentovať Slovensko a veľmi rád posilním národný tím, ale súčasné problémy s chrbtom sú už dlhodobého rázu. Posledné zápasy som hral pod injekciami. Musím si zranenie doliečiť. Potrebujem dlhší čas na prípravu," uviedol Surový v rozhovore pre TV Hronka.

Surový odohral v priebehu základnej časti KHL 2013/2014 dovedna 50 zápasov a získal v nich 24 kanadských bodov (9+15). Ďalšie dva góly a dve asistencie zaznamenal v súbojoch Pohára nádeje.

Šesťdesiatšesťročnému reprezentačnému kormidelníkovi Vůjtekovi sa v stredu ospravedlnil aj brankár Jaroslav Halák, ktorému štart na MS vzhľadom na možné zranenie neodporučil jeho agent Allan Walsh. Zo zámoria sa k národnému mužstvu zatiaľ pripojil len obranca Edmontonu Martin Marinčin a útočník Martin Réway, ktorý pôsobí v kanadskej juniorskej súťaži v tíme Gatineau Olympiques.

Slováci odohrajú v rámci 2. kola Euro Hockey Challenge ďalšie dva prípravné duely vo Francúzsku. Najskôr si vo štvrtok zmerajú sily s domácimi hokejistami v Gape, následne sa oba tímy presunú na druhý, sobotňajší duel do Grenoblu.