Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Suslov musel pre porušenie disciplíny opustiť kemp Groningenu

Na archívnej snímke Tomáš Suslov. Foto: TASR Jaroslav Novák

Kouč Groningenu Dick Lukkien vyradil Suslova z tréningového procesu vo štvrtok a 21-ročný stredopoliar tak nemohol v sobotu na záver sústredenia nastúpiť na prípravný duel proti belgickému Deinze.

Groningen 17. júla (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Tomáš Suslov musel minulý týždeň z disciplinárnych dôvodov predčasne opustiť tréningový kemp FC Groningen. Podľa trénera holandského druholigistu "porušil niekoľko pravidiel", no čoskoro by sa mal vrátiť späť do tímu.

Kouč Groningenu Dick Lukkien vyradil Suslova z tréningového procesu vo štvrtok a 21-ročný stredopoliar tak nemohol v sobotu na záver sústredenia nastúpiť na prípravný duel proti belgickému Deinze (5:2). Tréner si chce čo najskôr s hráčom situáciu vyjasniť a očakáva, že sa opäť pripojí ku spoluhráčom. S mužstvom by mohol odcestovať už na piatkový prípravný zápas do Škótska proti Hibernianu. Groningen v minulej sezóne vypadol z najvyššej holandskej súťaže, boje v druhej lige odštartuje 11. augusta.

"Mali sme niekoľko dohôd, ktoré nedodržal. Povedal som mu, že momentálne nie je vhodné, aby zostal v kempe. Robiť chyby je súčasť futbalu i života. Sadneme si, aby sme si to poriadne vydiskutovali a potom očakávam, že bude späť v kádri. Myslím si, že Suslov je veľmi dobrý futbalista, ktorý môže hrať v Groningene dôležitú úlohu," vysvetlil tréner Lukkien v rozhovore pre televíziu RTV Noord.